Zagreb, 17. siječnja 2017. – Tijekom siječnja i veljače 2017. godine SSSH održava ciklus tečajeva pod nazivom Demokracija na radnom mjestu – PROVEDBA IZBORA ZA RADNIČKO VIJEĆE“. Sadržaj tečaja obuhvaća cjelokupan postupak provedbe izbora, a sudjelovanje na tečaju polaznicima će omogućiti kvalitetan rad u izbornim i biračkim odborima, uz poštivanje svih propisanih postupaka i obrazaca.

Tečaj „Demokracija na radnom mjestu – PROVEDBA IZBORA ZA RADNIČKO VIJEĆE“ razvijen je u okviru sustava sindikalne edukacije EDUCA@SSSH, a treneri su pravnici i sindikalni stručnjaci SSSH i udruženih sindikata. Tečaj se temelji na metodama aktivnog učenja, odnosno kombinaciji predavanja i praktičnih vježbi, a svaki polaznik dobit će i posebno pripremljen priručnik, s detaljnim uputama za korištenje obrazaca sadržanih u Mapi za izborne odbore. Tečaj je prvenstveno namijenjen članovima radničkih vijeća, članovima izbornih odbora i članovima biračkih odbora.

Jednodnevni tečajevi održavaju se u u Zagrebu, Splitu, Osijeku, Rijeci i Čakovcu, a dvodnevni tečaj u Stubičkim toplicama.

Raspored termina i lokacije tečaja Demokracija na radnom mjestu PROVEDBA IZBORA ZA RADNIČKO VIJEĆE“ :

  1. ZAGREB, 31. siječnja 2017. / Radnički dom, Trg Petra Krešimira IV, dvorana 226
  2. ČAKOVEC, 2. veljače 2017. / Trg Republike 1, Teritorijalni ured SSSH
  3. RIJEKA, 8. veljače 2017. / STEP RI znanstveno-tehnologijski park, Radmile Matejčić 10, dvorana 1
  4. STUBIČKE TOPLICE, 16. i 17. veljače / Park Matije Gupca 1
  5. ZAGREB, 21. veljače 2017. / Radnički dom, Trg Petra Krešimira IV, dvorana 226
  6. OSIJEK, 23. veljače 2017. / Teritorijalni ured SSSH, Trg Ante Starčevića 10
  7. SPLIT, 28. veljače 2017. / Centar znanja stranih jezika, Trg Republike 2 – Prokurative (treći kat)

Za sudjelovanje na tečajevima plaća se kotizacija od 300,00 kuna za jednodnevne tečajeve i 650,00 kuna za dvodnevni tečaj. U iznos kotizacije uključeni su troškovi smještaja, prehrane i osvježenja za sudionike, kao i materijal za polaznike (priručnik). Putne troškove sudionici snose sami. Budući da je sukladno Zakonu o radu (čl. 156., stavci 6. i 7.), troškove osposobljavanja članova radničkog vijeća za rad u radničkom vijeću dužan snositi poslodavac, preporuka je da se plaćanje kotizacije zatraži od poslodavca.

Održavanje svih najavljenih tečajeva ovisi o minimalno potrebnom broju prijavljenih sudionika (15), a održavanje svakog pojedinog tečaja bit će potvrđeno odmah nakon isteka roka za prijavu. Broj sudionika svakog tečaja ograničen je na 20 ili 25 (ovisno o lokaciji), a u slučaju većeg interesa nastojat ćemo ponuditi dodatne termini pojedinih tečajeva.

Više informacija možete pronaći u programu svih tečajeva i tehničkim uputama za prijavu te u dopisu za poslodavce.

Za prijavu na tečajeve, preuzmite prijavni obrazac i pošaljite ga na educa@sssh.hr ili na faks 01 46 55 048.