Program temeljnog sindikalnog osposobljavanja

Program temeljnog sindikalnog osposobljavanja sastoji se od deset tečajeva, koji obrađuju najvažnije teme potrebne za rad sindikalnih povjerenika, članova sindikalnih povjereništava i sindikalnih aktivista. U idealnoj situaciji, svaki novoizabrani sindikalni povjerenik ili član sindikalnog povjereništva trebao bi završiti ovih deset tečajeva u prve dvije godine svojeg mandata.

Kako je mnogim sindikalnim povjerenicima teško dobiti slobodne dane za sindikalnu edukaciju, a mnogi među njima već posjeduju znanja i vještine iz nekih od ovih područja, moguće je slobodno birati tečajeve sukladno vlastitim potrebama i interesima.

Naš je savjet, proučite sadržaj svih ponuđenih tečajeva, te pokušajte ukratko analizirati izazove i probleme s kojima se susrećete u sindikalnom radu, kao i vlastite snage i slabosti. Nakon toga, prijavite se za sudjelovanje na tečajevima za koje smatrate da vam mogu najviše pomoći kako biste unaprijedili svoj sindikalni rad.

U budućnosti, uz ovaj program planiramo razviti i dodatne programe osposobljavanja ostalih radničkih predstavnika (članovi radničkih vijeća, povjerenici radnika za zaštitu na radu, predstavnici radnika u organu poslodavca, članovi europskih radničkih vijeća), kao i niz specijaliziranih i naprednih tečajeva za sindikalne i radničke predstavnike.

Druge vrste tečajeva

slika3

Tečajevi za radničke predstavnike

Tečajevi za radničke predstavnike namijenjeni su članovima radničkih vijeća, povjerenicima radnika za zaštitu na radu, predstavnicima radnika u organu poslodavca i članovima europskih radničkih vijeća.

slika1

Specijalizirani i napredni tečajevi

Specijalizirani i napredni tečajevi namijenjeni su sindikalnim i ostalim radničkim predstavnicima, kao i profesionalno zaposlenima u sindikatima.

Sindikalisti na terenu čine pravu snagu i lice sindikalnog pokreta