Tečajevi za radničke predstavnike

Tečajevi za radničke predstavnike namijenjeni su članovima radničkih vijeća, povjerenicima radnika za zaštitu na radu, predstavnicima radnika u organu poslodavca i članovima europskih radničkih vijeća, te obrađuju ključna znanja i vještine potrebne za učinkovito predstavljanje interesa radnika u obavljanju ovih funkcija.

Prvi tečajevi za radničke predstavnike u sklopu sustava EDUCA@SSSH počeli su se provoditi tijekom školske godine 2016./2017., a započeli su s ciklusima tečajeva “Demokracija na radnom mjestu – PROVEDBA IZBORA ZA RADNIČKO VIJEĆE”, a u školskog godini 2017./18. nastavili su se ciklusom tečajeva Glas radnika u zaštiti na raduOsposobljavanje povjerenika radnika za zaštitu na radu (1. razina)“ i “Radničko vijeće – što, kako i zašto?: Uvod u ovlasti i rad radničkog vijeća” za članove radničkih vijeća i povjerenike radnika za zaštitu na radu.

Tijekom dvije godine (2016.-2018.) ukupno je održano 17 tečajeva za radničke predstavnike za ukupno 269 polaznika.

Druge vrste tečajeva

slika2

Program temeljnog sindikalnog osposobljavanja

Program temeljnog sindikalnog osposobljavanja sastoji se od deset tečajeva, koji obrađuju najvažnije teme potrebne za rad sindikalnih povjerenika, članova sindikalnih povjereništava i sindikalnih aktivista.

slika1

Specijalizirani i napredni tečajevi

Specijalizirani i napredni tečajevi namijenjeni su sindikalnim i ostalim radničkim predstavnicima, kao i profesionalno zaposlenima u sindikatima.

Sindikalisti na terenu čine pravu snagu i lice sindikalnog pokreta