Tečajevi

Sustav sindikalnog osposobljavanja EDUCA@SSSH nastao je kao rezultat projekta „EDUCA – Novi sustav sindikalnog osposobljavanja“ koji je SSSH proveo u razdoblju od srpnja 2015. do srpnja 2016., uz financijsku potporu Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

Glavni cilj projekta bila je uspostava novog, jedinstvenog sustava osposobljavanja sindikalnih i radničkih predstavnika na razini SSSH, koji će biti temeljen na suvremenim metodama obrazovanja odraslih, te po sadržaju, opsegu i načinu funkcioniranja prilagođen potrebama predstavnika sindikata koji čine SSSH.

slika2

Program temeljnog sindikalnog osposobljavanja

Program temeljnog sindikalnog osposobljavanja sastoji se od deset tečajeva, koji obrađuju najvažnije teme potrebne za rad sindikalnih povjerenika, članova sindikalnih povjereništava i sindikalnih aktivista.

slika3

Tečajevi za radničke predstavnike

Tečajevi za radničke predstavnike namijenjeni su članovima radničkih vijeća, povjerenicima radnika za zaštitu na radu, predstavnicima radnika u organu poslodavca i članovima europskih radničkih vijeća.

slika1

Specijalizirani i napredni tečajevi

Specijalizirani i napredni tečajevi namijenjeni su sindikalnim i ostalim radničkim predstavnicima, kao i profesionalno zaposlenima u sindikatima.

Sindikalisti na terenu čine pravu snagu i lice sindikalnog pokreta