Zagreb, 27. ožujka 2017. – Za članove Sekcije mladih Sindikata turizma i usluga Hrvatske održali smo izvanredni tečaj “Aktivni članovi, snažan sindikat – UVOD U SINDIKALNI RAD I AKTIVIZAM” u Zagrebu.

Tečaj je prvenstveno pripremljen za članove Sekcije mladih STUH-a, zainteresiranima aktivno sudjelovati u sindikalnom radu svoje podružnice i sindikata. Sudjelovanje na tečaju polaznicima je omogućilo razumijevanje uloge sindikata u demokratskom društvu i osnovnih okvira funkcioniranja sindikata, ustroja i funkcioniranja STUH-a, te razumijevanje koncepta organiziranja radnika i njegove važnosti za snagu i uspješnost sindikata. Osim toga, polaznici su imali mogućnost unaprijediti sposobnost razgovora o sindikatu i pristupa potencijalnim članovima.

Tečaj se sastojao od kombinacije kratkih prezentacija i grupnih aktivnosti (vježbi), uz dovoljno vremena za postavljanje pitanja i raspravu o svakoj temi. Svaki sudionik također je dobio i pisani materijal pripremljen posebno za ovaj tečaj.

Tečaj je organiziran u sklopu sustava sindikalnog osposobljavanja EDUCA@SSSH koji provodi Savez samostalnih sindikata Hrvatske, a program je posebno pripremljen i prilagođen za potrebe Sekcije mladih STUH-a, odnosno navedene grupe polaznika.

Tečaj su vodile Maja Mirt, koordinatorica odnosa s javnošću (STUH) i Nediljka Buklijaš, stručna suradnica u Odjelu za edukaciju i projekte (SSSH).