Zagreb, 11. svibnja 2017. – U Radničkom domu u Zagrebu održali smo tečaj “Rad nije roba – OSNOVE EKONOMIJE RADA”.

Tečaj „Rad nije roba – Osnove ekonomije rada“ bavi se temama: funkcioniranje tržišta rada, sustava plaća i nagrađivanja, obračuna plaća, te osnove financijskog izvještavanja. Ova tema bitna je za sindikalni rad ne samo zato što je povezana s kolektivnim pregovaranjem, nego i zato jer je važna za nadzor pravilnog obračunavanja plaća radnika, kao i praćenje zapošljavanja i radnih uvjeta općenito.

Na tečaju je prisustvovalo ukupno 16 polaznika iz šest sindikata udruženih u SSSH.

Vrijeme provedeno na tečaju je od neprocjenjive važnosti za rad svih tijela u mojoj podružnici u smislu mene kao predstavnika radnika. Edukacija je moć u svim segmentima života, a tako i u pariranju poslodavcu glede zaštite prava radnika. Edukaciju koju nam kroz sustav EDUCA@SSSH pružate ne samo da ojačavate položaj radnika nego nama polaznicima pružate kvalitetnu podlogu u pregovaranju s poslodavcem. Osim toga, repliciranje sa kolegama te razmjena iskustava na samom tečaju obogaćuje nas osobno i društveno –  rekao je Dominik Košćević, sindikalni aktivist (Končar – sklopna postrojenja d.d., SMH-IS).

Na održanom tridesettrećem tečaju iz Programa temeljnog sindikalnog osposobljavanja, kao dio sustava EDUCA@SSSH, dobili smo trećeg diplomanta, Hrvoja Palčića, sindikalnog povjerenika iz Jamnice (PPDIV).

Tečaj su vodili Domagoj Ferdebar, tajnik (SGH) i Bojana Percan, izvršna tajnica (STH) koji su svojom otvorenosti na pitanja, stručnosti te sindikalnim iskustvom unaprijedili kvalitetu održanog tečaja.