Zagreb, 13. svibnja 2021. – SSSH nastavlja se organizacijom webinara za radničke predstavnike u nekoliko ciklusa.

Za početak je pripremljen webinar u dva dijela pod nazivom “Što i kako radi radničko vijeće? – uvodna edukacija za nove članove radničkih vijeća” koji će se održati: I. dio – četvrtak, 20. svibnja 2021., 14:00 – 16:00 i II. dio – utorak, 8. lipnja 2021., 14:00 – 16:00.

Prijaviti se možete preko sljedećeg linka: https://forms.gle/p7u49WpdMMF25X6c8

Radnička vijeća su važan dodatni alat koji kao sindikati možemo koristiti u borbi za bolja prava i uvjete rada radnika. Zato nam je važno imati članove sindikata u radničkom vijeću, kao i da oni učinkovito koriste njegove ovlasti.

Na ovom webinaru razgovarat ćemo o ulozi i ovlastima radničkih vijeća kao i o  funkcioniranju radničkog vijeća u praksi. Ovaj webinar predstavlja uvodno osposobljavanje na ovom području i namijenjen je novim članovima radničkih vijeća, odnosno sindikalnim povjerenicima koji su nedavno preuzeli funkciju radničkog vijeća.

  • Koje su temeljne zadaće i ovlasti radničkog vijeća?
  • O kojim je pitanjima poslodavac obavezan informirati RV, a o kojima se s njime mora savjetovati ?
  • O kojim pitanjima poslodavac ne može donijeti odluku bez suglasnosti radničkog vijeća?
  • Koji je uvjete za rad radničkog vijeća dužan osigurati poslodavac?
  • Kako izgleda rad radničkog vijeća u praksi?
  • Kako komunicirati s radnicima te kako uspješno organizirati skup radnika?

O temi će govoriti:

  • Jasenka Vukšić, pravnica i predsjednica Sindikata graditeljstva Hrvatske

Webinar Što i kako radi radničko vijeće? – uvodna edukacija za nove članove radničkih vijeća  je edukacija putem interneta koju organizira SSSH, a provodi se u dva dijela, koja su namijenjena istoj skupini polaznika. Edukacija je namijenjena, članovima radničkih vijeća koji su članovi sindikata udruženih u SSSH

Webinar će se provesti putem aplikacije ZOOM, a sudionici će se moći aktivno uključiti svojim komentarima i pitanjima.

Svi prijavljeni sudionici dobit će link i lozinku s kojom će se moći priključiti webinaru, kao i tehničke upute za korištenje aplikacije ZOOM. Potvrda sudjelovanja i navedene informacije bit će poslane najkasnije jedan dan prije održavanja webinara.

Željeli biste sudjelovati na našim webinarima, ali ne znate koristiti Zoom? Javite nam se na 01 46 55 048 ili educa@sssh.hr. Pomoći ćemo vam da instalirate Zoom na svoje računalo ili mobitel i održati s vama kratki on-line sastanak kako bismo zajedno isprobali i naučili kako koristiti ovu aplikaciju. Vjerujte nam – nije tako komplicirano.

Ujedno će se organizirati edukacija za povjerenike radnika za zaštitu na radu. Informacije uskoro.