Zagreb, 24. svibnja 2021. – Najavom novog webinara kojem je cilj uvodno osposobljavanje novih povjerenika radnika za zaštitu na radu, SSSH nastavlja s edukacijom svojih članova za što učinkovitiji i uspješniji sindikalni rad.

Ovaj će se webinar održati u dva dijela – i to u sljedećim terminima:

  • I. dio – utorak, 1. lipnja 2021., 14:00 – 16:00
  • II.  dio – utorak, 16. lipnja 2021., 14:00 – 16:00

Zaštita na radu je jedno od najvažnijih područja sindikalnog djelovanja, a pravo na izbor povjerenika radnika za ZNR je dodatni alat koji kao sindikati možemo koristiti u borbi za sigurnija i kvalitetnija radna mjesta radnika. Zato nam je važno imati članove sindikata koji su izabrani povjerenici radnika za ZNR.

Na ovom webinaru razgovarat ćemo o tome koja su prava i obaveze povjerenika radnika za zaštitu na radu, upoznati se s ostalim subjektima zaštite na radu, naučiti kako organizirati i odrediti prioritete kao i nadzirati provedbu zaštite na radu te rješavati probleme. Rad povjerenika radnika za ZNR analizirat ćemo i na konkretnim primjerima iz prakse.

Ovaj webinar predstavlja uvodno osposobljavanje na ovom području i namijenjen je novim povjerenicima radnika za ZNR. Webinar će se održati u dva dijela, odnosno u dva termina edukacije.

  • Koja su sve prava i obaveze povjerenika radnika za zaštitu na radu?
  • Koji su osnovni pojmovi zaštite na radu?
  • Tko je tko u zaštiti na radu?
  • Kako organizirati rad i odrediti prioritete?
  • Kako nadzirati provedbu zaštite na radu i rješavati probleme?
  • Kako izgraditi kvalitetan odnos s poslodavcima i radnicima u cilju kvalitetnijeg obavljanja uloge povjerenika za ZNR?

O temi će govoriti:

  • Gordana Palajsa, pravnica i voditeljica pravno-kadrovskih poslova i javnih politika u području zaštite na radu ( SSSH)

Webinar će se provesti putem aplikacije ZOOM, a sudionici će se moći aktivno uključiti svojim komentarima i pitanjima.

Svi prijavljeni sudionici dobit će link i lozinku s kojom će se moći priključiti webinaru, kao i tehničke upute za korištenje aplikacije ZOOM. Potvrda sudjelovanja i navedene informacije bit će poslane najkasnije jedan dan prije održavanja webinara.

Prijava za sudjelovanje može se ispuniti preko sljedeće poveznice: https://forms.gle/Soj53eNuAR1H4f7k6