Istarske toplice – 17. i 18. studenoga 2016. – Održan je deveti tečaj u jesenskom ciklusu tečajeva, tečaj „Slušaj, misli, govori – OSNOVE USPJEŠNOG KOMUNICIRANJA“

Tečaju je prisustvovalo je 22 polaznika iz ukupno devet sindikata udruženih u SSSH (SSZSSH, PPDIV, SMH-IS, STUH, STH, EKN, SPVH, SGH, SZDSSH).

Veći dio polaznika je već sudjelovao na nekom od održanih tečajeva iz Programa temeljnog sindikalnog osposobljavanja EDUCA@SSSH te su svojim dolaskom potvrdili važnost, korisnost i potrebu za sindikalnom edukacijom.

Sliku o sindikatu ne stvara samo njegovo vodstvo. Svatko od nas svakodnevno komunicira sindikata, svojim riječima, stavovima i postupcima stvaramo sliku sindikata. Sindikalni povjerenik je nezaobilazan kanal komunikacije i njegova ključna karika.

Upravo zbog uloge koju sindikalni povjerenik i uloge komunikacije u sindikalnom radu, važno je da se sindikalna edukacija bavi i razvojem vještina koje će sindikalistima pomoći u njihovom sindikalnom radu.

Tečaj su i ovaj put vodile trenerice Dijana Šobota (SSSH)  i Maja Mirt (STUH) koje su dodali iskustvo s prethodnog tečaja što je utjecalo i doprinijelo kvaliteti samog tečaja.