Zagreb, 9. lipnja 2020. –  SSSH nastavlja s organiziranjem on-line edukacije, ovoga puta u formatu on-line treninga  pod nazivom “Abeceda sindikalizma – Uvod u sindikalni rad i aktivizam” koji će se održati u utorak, 16. lipnja 2020., od 18:00 do 20:00.

PRIJAVI SE NA ON-LINE TRENING

Svi koji se bave sindikalnim radom znaju koliko je danas izazovno učlaniti ljude u sindikat. Jedan od razloga leži u tome što su posebno mladi radnici i mlade radnice jako slabo informirani o sindikatu. Stoga prenijeti im ideju sindikalizma i važnosti radničkog organiziranja te ih potaknuti na angažman i aktivizam predstavlja jedan od najvećih  izazova sindikalnog rada. Nedavne društveno-ekonomske krize vraćaju u fokus važnost sindikalno organiziranih radnika.
SSSH je pripremio kratki on-line trening koja kritički promišlja teme sindikalizma i sindikalnog rada u modernom društvu.

Trebaju li nam sindikati u suvremenom društvu? Koja je uloga sindikata u društvu? Što radi sindikat i kako je organiziran? O čemu ovisi snaga sindikata? Zašto biti član sindikata? Zašto i kako postati sindikalni povjerenik? Kako komunicirati uspjehe sindikata?

On-line trening će voditi:
• Nediljka Buklijaš, stručna suradnica za edukaciju i mlade ( SSSH)
• Sunčica Brnardić, savjetnica za radno i socijalno pravo ( SSSH)

Na on-line treningu će sudjelovati mladi sindikalni povjerenici i povjerenice, aktivisti i stručnjaci iz različitih sindikata udruženih u SSSH te će podijeliti svoja iskustva u sindikalnom radu i aktivizmu.
On-line trening Abeceda sindikalizma – Uvod u sindikalni rad i aktivizam je edukacija putem interneta koju organizira SSSH. Namijenjena je sindikalnim aktivistima, odnosno svima koji se po prvi put aktivnije uključuju u sindikalni rad (uključujući nove sindikalne povjerenike i članove sindikalnih povjereništava), a članovi su sindikata udruženih u SSSH.

On-line trening će se provesti putem aplikacije ZOOM, a sudionici će se moći aktivno uključiti postavljanjem pitanja.
Svi prijavljeni sudionici dobit će link i lozinku s kojom će se moći priključiti on-line treningu, kao i tehničke upute za korištenje aplikacije ZOOM. Potvrda sudjelovanja i navedene informacije bit će poslane najkasnije jedan dan prije održavanja on-line treninga.

Prijava za sudjelovanje može se ispuniti preko sljedeće poveznice:
https://forms.gle/CYzxw3g2eYxgiU228

On-line trening je organizirana u okviru projekta „Zajedno smo jači“, sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.