Osijek – 15. ožujka 2018. – Kao dio novog ciklusa iz Programa temeljnog sindikalnog osposobljavanja održali smo tečaj „Slušaj, misli, govori – OSNOVE USPJEŠNOG KOMUNICIRANJA“ u Osijeku.

Tečaju je prisustvovalo  10 polaznika iz ukupno osam sindikata udruženih u SSSH (PPDIV, SITŠ, SLRH, SSZSSH, SSKH, SBS, SSSH, SGH).

Osim sindikalnih povjerenika i članova povjereništava, na tečaju su sudjelovali i mladi aktivisti. Komunikacijske vještine važne su za obavljanje gotovo svakog posla, a posebno u sindikalnom radu. Uspjeh djelovanja sindikata u velikoj mjeri ovisi o tome kako komuniciramo, bez obzira na to je li riječ o komunikaciji s članovima, unutar sindikata, ili prema poslodavcu. Kroz  različite aktivnosti obrađivali smo na koji način funkcionira komunikacija i komunikacijskog procesa, vježbali smo vještine javnog nastupa i komunikacije „licem u lice“, te ulogu komunikacije u sindikalnom radu.

Trening “Osnove uspješnog komuniciranja” bio je vrlo zabavan i poučan (najzanimljiviji do sada na kojemu sam sudjelovao). Jedno vrlo zanimljivo iskustvo i drukčiji način vođenja samog treninga ostavili su vrlo upečatljiv dojam kako na mene vjerujem i na ostale sudionike tečaja. Jako mi se svidjelo to što je bilo puno aktivnosti tokom samog tečaja i što su bili uključeni svi sudionici tečaja. Vjerujem da će mi tečaj uvelike pomoći u daljnjoj komunikaciji kako u sindikalnom tako i poslovnom radu, rekao je Igor Habčak, član i aktivisti Sindikata graditeljstva Hrvatske.

Tečaj su i ovaj put vodile trenerice Dijana Šobota, izvršna tajnica za međunarodne odnose i razvoj organizacije (SSSH)  i Nediljka Buklijaš, stručna suradnica za edukaciju i mlade (SSSH).

Više fotografija možete pogledati ovdje.