Krašograd, 3. ožujka 2018. – Trening „Živim sindikat – Sindikalne vrijednosti i akcije u svakodnevnom radu“ osmišljen je i proveden u okviru sustava sindikalne edukacije EDUCA@SSSH, kao trening za sindikalne aktiviste. Ovoga puta trening se izveo na zahtjev Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske (PPDIV) za mlade aktiviste PPDIV-a.

Na treningu je sudjelovao ukupno 12 polaznika iz 11 sindikalnih podružnica s područja čitave Hrvatske, a trening se bavio temama uloge sindikata u demokratskom društvu, strukturom i funkcioniranjem sindikata te organiziranjem i aktivizmom članova.

Redovita sindikalna edukacija i razvijanje vještina su potrebni za aktivni sindikalni rad, daju im potrebna znanja i vještine koja mogu primijeniti u svakodnevnom sindikalnom radu i naravno, razvijaju osnažuju i ohrabruju mlade sindikalne aktiviste.

Trening Živim sindikat naučio me kako se aktivnije uključiti u rad sindikata, a u isto vrijeme mi je dao duplo veću motivaciju za radom. Kada aktivno slušate trenere, sudjelujete u razgovoru kako s njima,tako i sa kolegama, odmah vam je i zanimljivije. Treneri su bili genijalni, jer su trening napravili na način da svako od nas može dati svoje mišljenje, prijedloge, toliko su mi “ulili” korisnih savjeta, novih ideja za rad s potencijalnim članovima, nahranili me pozitivnom energijom kako se međusobno moramo poštivati i uvažavati i prije svega biti solidarni, motivirali su me da živim sindikat još više nego prije. Nevjerojatan osjećaj ljudi moji!!! Ovakav trening bih preporučila kolegama različite živote dobi,kako bi uz trening obogatili svoj rječnik, naučili nove stvari,a prije svega izmijenili kontakte s kolegama iz drugih tvrtki i dobro se zabavili – rekla je Iva Kušar, PP Orahovica (PPDIV).

Fotografije s treninga možete pogledati ovdje.