Zagreb, 22. veljače 2024 – SSSH nastavlja s online edukacijom, kao dio ciklusa tečajeva o obračunu plaće i promjenama u sustavu poreza i doprinosa. Webinar pod nazivom “Obračun plaće i promjene u sustavu poreza i doprinosa” će se održati sljedeći tjedan, u četvrtak, 29. veljače 2024. od 14:00 do 16:00 sati, a prijaviti se možete klikom na link.

S ciljem detaljnog informiranja sindikalnih povjerenika i članova radničkih vijeća o promjenama u sustavu poreza i doprinosa koji su stupili na snagu s 1. siječnjem ove godine, osim organiziranja ciklusa poludnevnih tečajeva tijekom veljače, nudimo i kratki webinar, online edukaciju, za sve koji nisu uspjeli sudjelovati na tečajevima uživo.

Na ovom webinaru razgovarat ćemo detaljno o kretanjima plaće te odnosu porezne politike i plaća, o načinima ugovaranja plaće u kolektivnim ugovorima, o sastavnim dijelovima plaće, te o sadržaju obračuna plaće te kontroli ispravnosti plaće.

  • Što se trenutno događa s kretanjima plaća te kakav je odnos porezne politike i plaća?
  • Koji su sastavni dijelovi plaće te načini ugovaranja plaća u kolektivnim ugovorima?
  • Koji je sadržaj obračuna plaće i na što paziti prilikom kontrole ispravnosti obračuna plaće?

O ovoj temi govorit će:

  • Domagoj Ferdebar, glavni tajnik Sindikata graditeljstva Hrvatske i ekonomist
  • Darko Šeperić, izvršni tajnik za javne politike, projekte i edukaciju (SSSH)

Webinar Obračun plaće i promjene u sustavu poreza i doprinosa je edukacija putem interneta koju organizira SSSH. Za sudjelovanje se mogu prijaviti sindikalni povjerenici, članovi sindikalnih povjereništava, radnički predstavnici i aktivisti sindikata udruženih u SSSH.

Webinar će se provesti putem aplikacije ZOOM, a sudionici će se moći aktivno uključiti svojim komentarima i pitanjima.

Sudjelovanje na webinaru je besplatno.

Prijava za sudjelovanje može se ispuniti preko sljedeće poveznice: https://forms.gle/YuwNsAWeYv2v2JDQA

Svi prijavljeni sudionici dobit će link i lozinku s kojom će se moći priključiti webinaru, kao i tehničke upute za korištenje aplikacije ZOOM. Potvrda sudjelovanja i navedene informacije bit će poslane najkasnije jedan dan prije održavanja webinara.

Željeli biste sudjelovati na našim on-line edukacijama, ali ne znate koristiti Zoom? Javite nam se na 01/ 46 55 227 ili educa@sssh.hr. Pomoći ćemo vam da instalirate Zoom na svoje računalo ili mobitel i održati s vama kratki on-line sastanak kako bismo zajedno isprobali i naučili kako koristiti ovu aplikaciju. Vjerujte nam – nije tako komplicirano.