Od kraja travnja do sredine lipnja 2024. g. Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) organizira ciklus tečajeva iz Programa temeljnog sindikalnog osposobljavanja, prvenstveno namijenjenih sindikalnim povjerenicima i članovima sindikalnih povjereništava, te sindikalnim aktivistima.

Tečajevi se provode u okviru sustava sindikalne edukacije EDUCA@SSSH, a kao treneri ih vode sindikalni stručnjaci iz SSSH i udruženih sindikata, koji su prošli osposobljavanje na području obrazovanja odraslih. Tečajevi se temelje na metodama aktivnog učenja, odnosno kombinaciji predavanja i praktičnih vježbi, a svaki polaznik dobiva i posebno pripremljen priručnik za svaku temu.

  Tečaj Lokacija i datum Rok za prijavu i plaćanje kotizacije
1 Slušaj, misli, govori – OSNOVE USPJEŠNOG KOMUNICIRANJA Varaždin, 24. travnja 2024. PRIJAVA: 19. travnja

KOTIZACIJA: 21. travnja

2 Prepoznaj, djeluj, zaštiti – ZAŠTITA PRAVA ČLANOVA I RADNO PRAVO Zagreb,  7. svibnja 2024. PRIJAVA: 30. travnja

KOTIZACIJA: 5. svibnja

3 Ujedinjeni pregovaramo, razjedinjeni molimo – UVOD U KOLEKTIVNO PREGOVARANJE Stubičke toplice, 13. i 14. svibnja 2024. PRIJAVA: 6. svibnja

KOTIZACIJA: 11. svibnja

4 Sindikat – glas radnika – ORGANIZACIJA I VOĐENJE SINDIKALNE PODRUŽNICE Split, 21. svibnja 2024. PRIJAVA: 16. svibnja

KOTIZACIJA: 18. svibnja

5 Ljudi su snaga – MOBILIZACIJA, ORGANIZIRANJE SINDIKALNIH I INDUSTRIJSKIH AKCIJA Daruvarske toplice, 27. i 28. svibnja 2024. PRIJAVA: 20. svibnja

KOTIZACIJA: 23. svibnja

6 Ujedinjeni pregovaramo, razjedinjeni molimo – UVOD U KOLEKTIVNO PREGOVARANJE Rijeka, 5. lipnja 2024.

 

PRIJAVA: 1. lipnja

KOTIZACIJA: 3. lipnja

7 Anatomija sindikata – ORGANIZACIJA I FUNKCIONIRANJE SINDIKATA Zagreb, 12. lipnja 2024. PRIJAVA: 7. lipnja

KOTIZACIJA: 9. lipnja

8 Dostojanstvo na radu –

RADNO MJESTO SLOBODNO OD NASILJA I UZNEMIRAVANJA

Osijek, 17. lipnja 2024. PRIJAVA: 12. lipnja

KOTIZACIJA: 14. lipnja

Tečajevi iz sustava EDUCA@SSSH, a sukladno odluci Predsjedništva Vijeća SSSH, financiraju se putem kotizacije, čiji je iznos izračunat na temelju prosječnog troška održavanja svih predviđenih tečajeva.
Pozivamo sve zainteresirane sindikalne povjerenike, članove sindikalnih povjereništava, sindikalne aktiviste, te radničke predstavnike da se, u dogovoru sa svojim sindikatom, prijave za sudjelovanje na sljedećim tečajevima. Održavanje svakog pojedinog tečaja ovisi o minimalno potrebnom broju prijavljenih sudionika (15), te vas molimo da vodite računa o rokovima prijave za svaki pojedini tečaj, koji su nužni iz organizacijskih razloga.

Molimo da se prijavite putem online prijavnog obrasca (https://forms.gle/jkr8mPXjcXpncekcA), prateći rokove za prijave, kako bismo vam na vrijeme mogli potvrditi sudjelovanje. Nakon ispunjavanja online obrasca, kontaktirat ćemo vaš sindikat, kao i vas osobno, kako bismo potvrdili sudjelovanje i poslali upute za plaćanje kotizacije.

U nastavku možete pronaći poziv, program svih tečajeva.

Za sva dodatna pitanja možete se obratiti kolegici Nediljki Junaković na e-mail educa@sssh.hr , telefon 01 46 15 227.