Split, 24. studenoga 2016. – U Teritorijalnom uredu SSSH u Splitu održan je jedanaesti tečaj od dvanaest tečajeva u jesenskom ciklusu.

Tečaju „Rad nije roba – OSNOVE EKONOMIJE RADA“, prisustvovalo je 17 polaznika iz ukupno pet sindikata udruženih u SSSH (STH, SSZSSH, SPIVH, EKN, PPDIV)

Polaznici su imali priliku prvi put sudjelovati u tečaju „Rad nije roba – Osnove ekonomije rada“ koji se bavi funkcioniranjem tržišta rada, sustava plaća i nagrađivanja, obračuna plaća, te osnove financijskog izvještavanja. Ova tema bitna je za sindikalni rad ne samo zato što je povezana s kolektivnim pregovaranjem, nego i zato jer je važna za nadzor pravilnog obračunavanja plaća radnika, kao i praćenje zapošljavanja i radnih uvjeta općenito.

Kao svi naši tečajevi u sklopu sustava EDUCA@SSSH, cjelodnevni tečaj sastojao se od kombinacije kraćih predavanja (prezentacija) i aktivnosti (vježbi). Zainteresiranost i aktivno sudjelovanje polaznika dokaz su uspješnosti i primjenjivosti ovakvih metoda rada u sindikalnoj edukaciji.

Tečaj su vodili treneri Bojana Percan, izvršna tajnica (STH) i Domagoj Ferdebar, povjerenik i glavni tajnik (SGH).

U sklopu tečaja dodijelili smo prvu diplomu, kolega Dejan Kuprešanin iz Sindikata EKN-a završio je svih 10 tečajeva iz Programa temeljnog sindikalnog osposobljavanja sustava EDUCA@SSSH. Samo educirani, osposobljeni i motivirani sindikalni povjerenici i aktivisti mogu kvalitetno zastupati i braniti prava naših članova. Kako kaže jedan od slogana naše edukacije: “Razvijam sebe, mijenjam društvo”.