Zagreb, 22. svibnja 2024 – SSSH nastavlja s online edukacijom. Webinar pod nazivom “Mobilizacija i organizacija sindikalnih akcija” će se održati u ponedjeljak, 3. lipnja 2024. od 10:00 do 12:00 sati, a prijaviti se možete klikom na link.

Snaga sindikata, kako u kolektivnim pregovorima s poslodavcima, tako i u odnosu prema državi, ovisi o njegovoj sposobnosti mobilizacije članova. Štrajk i drugi oblici industrijskih akcija legitimno su sredstvo pritiska na poslodavce, a prosvjedi i javna okupljanja normalan su dio funkcioniranja demokratskoga društva.

Na ovom webinaru razgovarat ćemo o nekim aktualnim pitanjima vezanima uz mobilizaciju članova, organizaciju štrajka i drugih oblika sindikalnih akcija s osvrtom na industrijske akcije sindikata posljednjih godina.

  • Kako potaknuti i angažirati članove da se priključe različitim sindikalnim akcijama?
  • Kako kroz prosvjedne i druge sindikalne akcije natjerati poslodavce i Vladu da čuje glas radnika?
  • Zašto štrajk može organizirati samo sindikat i na što trebamo paziti prilikom organiziranja štrajka?

O ovoj temi govorit će:

  • Domagoj Ferdebar, glavni tajnik Sindikata graditeljstva Hrvatske
  • Anita Jurić Golo, regionalna pravna zastupnica SSSH
  • Nikola Tuta, sindikalni povjerenik u sindikalnoj podružnici Luka Zadar d.d. (SPiVH)
  • sindikalni povjerenici i povjerenice sindikata

Webinar Mobilizacija i organizacija industrijskih akcija je edukacija putem interneta koju organizira SSSH. Za sudjelovanje se mogu prijaviti sindikalni povjerenici, članovi sindikalnih povjereništava, radnički predstavnici i aktivisti sindikata udruženih u SSSH.

Webinar će se provesti putem aplikacije ZOOM, a sudionici će se moći aktivno uključiti svojim komentarima i pitanjima. Svi prijavljeni sudionici dobit će link i lozinku s kojom će se moći priključiti webinaru, kao i tehničke upute za korištenje aplikacije ZOOM. Potvrda sudjelovanja i navedene informacije bit će poslane najkasnije jedan dan prije održavanja webinara. Sudjelovanje na webinaru je besplatno.

Prijava za sudjelovanje može se ispuniti preko sljedeće poveznice: https://forms.gle/ejwRSyE8Sswhfq6w8