Tečajevi za radničke predstavnike

Početna/Tečajevi/Tečajevi za radničke predstavnike
Tečajevi za radničke predstavnike2021-01-22T09:02:24+00:00

Tečajevi za radničke predstavnike

Tečajevi za radničke predstavnike namijenjeni su članovima radničkih vijeća, povjerenicima radnika za zaštitu na radu, predstavnicima radnika u organu poslodavca i članovima europskih radničkih vijeća, te obrađuju ključna znanja i vještine potrebne za učinkovito predstavljanje interesa radnika u obavljanju ovih funkcija.

Prvi tečajevi za radničke predstavnike u sklopu sustava EDUCA@SSSH počeli su se provoditi tijekom školske godine 2016./2017., a započeli su ciklusima tečajeva  “Demokracija na radnom mjestu – PROVEDBA IZBORA ZA RADNIČKO VIJEĆE”U školskog godini 2017./18. razvijena su još dva tečaja, Glas radnika u zaštiti na raduOsposobljavanje povjerenika radnika za zaštitu na radu (1. razina)“ i “Radničko vijeće – što, kako i zašto?: Uvod u ovlasti i rad radničkog vijeća” koji čine prvu razinu osposobljavanja za članove radničkih vijeća i povjerenike radnika za zaštitu za radu. Iste školske godine proveden je po jedan ciklus svakog od ova dva tečaja.

Tijekom dvije godine (2016.-2018.) ukupno je održano 17 tečajeva za radničke predstavnike za ukupno 269 polaznika.

U planu je razvoj dodatnih tečajeva, a prije svega druge razine osposobljavanja za članove radničkih vijeća i povjerenike radnika za zaštitu na radu.

Povezane vijesti

Druge vrste tečajeva

slika2

Program temeljnog sindikalnog osposobljavanja

Program temeljnog sindikalnog osposobljavanja sastoji se od deset tečajeva, koji obrađuju najvažnije teme potrebne za rad sindikalnih povjerenika, članova sindikalnih povjereništava i sindikalnih aktivista.

Specijalizirani i napredni tečajevi

Specijalizirani i napredni tečajevi namijenjeni su sindikalnim i ostalim radničkim predstavnicima, kao i profesionalno zaposlenima u sindikatima.

Treninzi za aktiviste

Kroz Program osposobljavanja za aktiviste razvijamo i provodimo treninge namijenjene našim članovima koji se tek uključuju u aktivniji sindikalni rad.

Sindikalisti na terenu čine pravu snagu i lice sindikalnog pokreta

Go to Top