Specijalizirani i napredni tečajevi

Početna/Tečajevi/Specijalizirani i napredni tečajevi
Specijalizirani i napredni tečajevi2021-01-21T12:31:13+00:00

Specijalizirani i napredni tečajevi

Specijalizirani i napredni tečajevi namijenjeni su sindikalnim povjerenicima, radničkim predstavnicima, kao i profesionalno zaposlenima u sindikatima, a obrađuju različite specifične i napredne teme iz sindikalnog rada.

Ovi tečajevi razvijaju se postupno, ovisno o mogućnostima i potrebama SSSH i udruženih sindikata, te kao odgovor na aktualne teme i izazove.  U odabiru tema za specijalizirane i napredne tečajeve vodimo se i programskim dokumentima SSSH, uključujući Program rada 8. Kongresa SSSH i koncept “Rad po mjeri čovjeka“.

Udruženi sindikati mogu u svakom trenutku predložiti pripremu novog tečaja na neku temu koja im je aktualna i potrebna.

Prvi tečaj iz ovog programa razvijen je i proveden 2020. g., u obliku posebnog treninga za sindikalne timove, čiji su ciljevi osnaživanje sindikalnih timova kroz produbljivanje međusobnog razumijevanja , razvoj vještina za zajednički rad, te izgradnju sposobnosti kritičkog analiziranja situacije na različitim razinama sindikalnog organiziranja te planiranja sindikalnih akcija s ciljem rješavanja konkretnih problema, a koji se prilagođava po mjeri svakog konkretnog sindikalnog tima za koji se provodi (npr. povjereništvo sindikalne podružnice, glavni odbor sindikata, članovi određene sekcije i sl.

Povezane vijesti

Druge vrste tečajeva

slika2

Program temeljnog sindikalnog osposobljavanja

Program temeljnog sindikalnog osposobljavanja sastoji se od deset tečajeva, koji obrađuju najvažnije teme potrebne za rad sindikalnih povjerenika, članova sindikalnih povjereništava i sindikalnih aktivista.

slika3

Tečajevi za radničke predstavnike

Tečajevi za radničke predstavnike namijenjeni su članovima radničkih vijeća, povjerenicima radnika za zaštitu na radu, predstavnicima radnika u organu poslodavca i članovima europskih radničkih vijeća.

Treninzi za aktiviste

Kroz Program osposobljavanja za aktiviste razvijamo i provodimo treninge namijenjene našim članovima koji se tek uključuju u aktivniji sindikalni rad.

Sindikalisti na terenu čine pravu snagu i lice sindikalnog pokreta

Go to Top