Zagreb, 20. listopada 2016. – U jesenskom ciklusu tečajeva u sklopu Programa temeljnog sindikalnog osposobljavanja održan je tečaj „Anatomija sindikata – ORGANIZACIJA I FUNKCIONIRANJE SINDIKATA“.

Ovo je bilo ukupno treće održavanje tečaja „Anatomija sindikata – ORGANIZACIJA I FUNKCIONIRANJE SINDIKATA“ unutar sustava EDUCA@SSSH, a ovog puta tečaju je prisustvovalo 16 sudionika, od koji je velika većina prvi put sudjelovala na našim tečajevima, iz pet sindikata udruženih u SSSH (PPDIV, EKN, SSZSSH, SSH-SDPI, SGH).

Tečaj se bavi ulogom sindikata u suvremenom društvu, strukturom i unutrašnjim funkcioniranjem sindikalnih organizacija, te izvorima snage i mogućim strategijama modernizacije sindikata. Kroz različite aktivnosti (vježbe) i metode rada, kompleksne sindikalne teme i unutarnje funkcioniranje sindikata približeni su na zanimljiv i zabavan način polaznicima, a polaznici su svojim aktivnim sudjelovanjem potvrdili korisnost aktivnih metoda rada.

Sindikalna edukacija je nešto najbolje u mojih 15 godina članstva i rada u sindikatu, te će mi puno pomoći u daljnjem radu i  komunikaciji sa poslodavcem te sadašnjim i potencijalnim članovima.

Hrvoje Palčić, sindikalni povjerenik, PPDIV, Jamnica

Tečaj su vodili Darko Šeperić, izvršni tajnik SSSH za projekte i edukaciju i Bojana Percan, izvršna tajnica Sindikata trgovine Hrvatske (STH).