Daruvarske toplice, 27. i 28. listopada 2016. – U jesenskom ciklusu tečajeva Programa temeljnog sindikalnog osposobljavanja održan je tečaj „Sindikat – glas radnika – ORGANIZACIJA I VOĐENJE SINDIKALNE PODRUŽNICE“.

Na tečaju je prisustvovalo ukupno 20 sudionika iz 6 sindikata udruženih u SSSH (PPDIV, SITŠ, SMH-IS, SSZSSH, SSH-SDPI, SPVH).

Tečaj obrađuje najvažnije teme vezane uz vođenje sindikalne organizacije na razini poslodavca, odnosno sindikalne podružnice. Osim funkcioniranja sindikalne podružnice i njezinog položaja u sindikalnoj organizaciji, obrađuju se i teme komuniciranja sa članovima i njihovog uključivanja u aktivnosti podružnice, evidencije članova, organiziranja i vođenja sastanaka, te upravljanja financijama podružnice. Kroz različite aktivnosti (vježbi) i metode rada, treneri su teme vezane za vođenje podružnice približili polaznicima na zanimljiv i zabavan način, a polaznici su svojim aktivnim sudjelovanjem, dijeljenjem svog sindikalnog iskustva potvrdili korisnost aktivnih metoda rada.

Tečaj su vodili treneri Aleksandra Dučkić, sindikalna povjerenica u Plivi (EKN) i Antun Štivić, regionalni povjerenik (SMH-IS).

Više o tečaju možete pogledati u brošuri EDUCA@SSSH – Tvoje mjesto za sindikalnu edukaciju.