Daruvar, 4. i 5. srpnja 2016. – Zbog velike zainteresiranost drugi put smo ponovili tečaj „Dostojanstven rad, dostojanstven život – Zdravlje, sigurnosti i dostojanstvo na radu“, u sklopu projekta EDUCA, ovoga puta na drugoj lokaciji.

Tečaju je prisustvovalo je 15 polaznika iz ukupno pet sindikata udruženih u SSSH (SMH-IS, EKN, STH, SZH, SSKH). Dio polaznika je već sudjelovalo na nekom od održanih tečajeva u sklopu projekta EDUCA te su svojim dolaskom potvrdili važnost, korisnost i potrebu za sindikalnom edukacijom.

Polaznici su imali priliku aktivno učiti o osnovnim pojmovima zaštite na radu, ulozi sindikata na području zaštite na radu, te diskriminaciji i mobingu, uključujući mjere zaštite radnika i postupanje sindikalnog povjerenika u slučajevima povrede ljudskog dostojanstva na radu.

Tečaj su vodile trenerice Zlatica Štulić (STH) i Gordana Palajsa (SSSH) koje su u ponovljenom tečaju dodali iskustvo s prethodnog što je utjecalo i doprinijelo kvaliteti tečaja čime nastavljamo potvrđivati važnost profesionalnog razvoja, kako za trenera tako i sindikalne povjerenike.

Projekt EDUCA, koji se provodi uz financijsku potporu Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, pokrenut je s ciljem uspostave jedinstvenog sustava sindikalnog osposobljavanja na razini SSSH.