Zagreb, 21. veljače 2017. – U Radničkom domu u Zagrebu održali smo tečaj iz Programa za radničke predstavnike, namijenjen članovima radničkih vijeća, te članovima izbornih i biračkih odbora koji će sudjelovati u provedbi izbora za radničko vijeće.

Tečaju „Demokracija na radnom mjestu – PROVEDBA IZBORA ZA RADNIČKO VIJEĆE“, prisustvovalo je 17 polaznika iz ukupno pet sindikata (EKN, SSZSSH, SITŠ, SPVH, STH)

Polaznici su imali priliku aktivno učiti o postupku provedbe izbora za radničko vijeće, sukladno odredbama Zakona o radu i Pravilnika o postupku izbora za radničko vijeće. Dio tečaja posvećen je i sindikalnoj pripremi za izbore, odnosno vođenju predizborne kampanje s ciljem osiguranja što većeg odaziva radnika za izbore i što boljeg rezultata sindikalne liste kandidata.

Tečaj Provedba izbora za radničko vijeće dodatno me educirao i informirao o radu radničkog vijeća, o izbornim i biračkim odborima te o postupku provedbe izbora. Tečajevi iz sustava EDUCA@SSSH smatram korisnima, pomažu mi u svakodnevnom radu  u sindikatu, lakše razumijem funkcioniranje sindikata, a kroz ovaj tečaj utvrdila i podijelila sam znanja o funkcioniranju provedbe izbora te svih aktivnosti vezano za izbore za radničko vijeće – Mirjana Rapo, sindikalna povjerenica Podružnice ceste Karlovac (SPVH).

Tečaj su vodile trenerice Sandra Bahunek, pravna savjetnica (STH) i Gordana Palajsa, voditeljica pravno-kadrovskih poslova i javnih politika u području zaštite na radu (SSSH).