Stubičke toplice, 16 i 17. veljače 2017. – U Stubičkim toplicama održali smo treći po redu tečaj iz Programa za radničke predstavnike, namijenjen članovima radničkih vijeća, te članovima izbornih i biračkih odbora koji će sudjelovati u provedbi izbora za radničko vijeće.

Tečaju „Demokracija na radnom mjestu – PROVEDBA IZBORA ZA RADNIČKO VIJEĆE“, prisustvovalo je 18 polaznika iz ukupno pet sindikata (EKN, SSKH, SPVH, STUH, SSZSSH).

Polaznici su imali priliku aktivno učiti o postupku provedbe izbora za radničko vijeće, sukladno odredbama Zakona o radu i Pravilnika o postupku izbora za radničko vijeće. Dio tečaja posvećen je i sindikalnoj pripremi za izbore, odnosno vođenju predizborne kampanje s ciljem osiguranja što većeg odaziva radnika za izbore i što boljeg rezultata sindikalne liste kandidata.

Sindikalna edukacija, posebno ovaj tečaj, mi je pomogla da steknem osnovni uvid o radu radničkog vijeća i povjereništva tj. o tome što rade, kako bi trebali raditi, što je njihova uloga, kojim sredstvima se služe u svom radu, gdje mogu tražiti detaljnije informacije – rekla je Marijana Baćac iz podružnice Jadrolinije (SPH).

Tečaj su vodile trenerice Davor Šmuljić, pravnik (SMH-IS) i Domagoj Ferdebar, glavni tajnik i sindikalni organizator (SGH).