Zagreb, 20. lipnja 2016. – Zbog velike zainteresiranost drugi put smo ponovili tečaj „Slušaj, misli, govori – Osnove uspješnog komuniciranja“ u Zagrebu, u sklopu projekta EDUCA. Upravo njegovo ponavljanje govori o korisnosti i potrebi razvoja vještina komuniciranja za sindikaliste.

Tečaju je prisustvovalo je 17 polaznika iz ukupno pet sindikata udruženih u SSSH (SMH-IS, EKN, STH, SGH, SSKH).

Dio polaznika je već sudjelovao na nekom od održanih tečajeva u sklopu projekta EDUCA te su svojim dolaskom potvrdili važnost, korisnost i potrebu za sindikalnom edukacijom. Polaznici su imali priliku slušati o funkcioniranju komunikacije i komunikacijskog procesa, kao i važnosti i ulogom komunikacije u sindikalnom radu, a kroz praktični rad mogli su govoriti i razmjenjivati znanja o sindikatu, te stjecati vještine komuniciranja kroz javni nastup te komunikaciju „licem u lice“, što je svakako koristan i nužan alat za svakodnevni sindikalni rad.

Tečaj su i ovaj put vodile trenerice Dijana Šobota (SSSH)  i Maja Mirt (STUH) koje su dodali iskustvo s prethodnog tečaja što je utjecalo i doprinijelo kvaliteti samog tečaja.

Projekt EDUCA, koji se provodi uz financijsku potporu Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, pokrenut je s ciljem uspostave jedinstvenog sustava sindikalnog osposobljavanja na razini SSSH. Novi sustav sindikalnog osposobljavanja, pod nazivom EDUCA@SSSH, nastavit će s redovnom provedbom osmišljenih tečajeva i nakon završetka projekta, počevši od jeseni 2016.