Donja Stubica, 13. ožujka 2020. – Trening za timove udruženih sindikata, za Glavni odbor Sindikata trgovine Hrvatske (STH) pod nazivom „Snažan tim, snažan sindikat“ održan je 11. i 12. ožujka 2020. u Jezerčici, Donjoj Stubici.

Cilj treninga je osnaživanje sindikalnih timova na različitim razinama sindikalnog organiziranja kroz produbljivanje međusobnog razumijevanja, razvoj vještina za zajednički rad, te izgradnju sposobnosti kritičkog analiziranja situacije u kojoj sindikat djeluje i planiranja sindikalnih akcija s ciljem rješavanja konkretnih problema.

Ovo je treći trening timova organiziran u sklopu sustava sindikalne edukacije EDUCA@SSSH za specifičnu interesnu grupu, članove Glavnog odbora Sindikata trgovine Hrvatske (STH). Kroz dvodnevni program i participativne metode rada bavili smo se izgradnjom sindikalnog tima, raspravom o izazovima sindikalnog rada u Glavnom odboru, izgradnji vještina za sindikalni rad kroz poticanje proaktivnog stava i ponašanja zatim prepoznavanje i razumijevanje različitih stilova ponašanja u cilju promišljanja o pristupu novim članovima, kao i osmišljavanju sindikalnih akcija za rješavanja konkretnih problema u sindikatu.

Za mene su ova dva dana provedena na edukaciji zaista korisno utrošeno vrijeme. Nova saznanja, informacije i vještine možemo upotrijebiti, kako poslovno tako i privatno. Bilo bi svakako korisno da ovakvih sličnih edukacija imamo još češće. Ono što nosim s ovakvih susreta i sastanaka su razgovori, rad i rasprava s drugim kolegama i kolegica iz STH koji me napune sindikalnom energijom, voljom, željom! – izjavila je Tatjana Vrzić, sindikalna povjerenica.

Trening su voditi trenerice sustava sindikalnog osposobljavanja EDUCA@SSSH Nediljka Buklijaš (SSSH) i Ingrid Čavić (SOMK). Trening se proveo za Sindikat trgovine Hrvatske (STH) u okviru projekta „Zajedno smo jači“, sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.