Zagreb, 18. siječnja 2021. – SSSH nastavlja s on-line edukacijama pod nazivom “Provedba izbora za radničko vijeće” u četvrtak, 28. siječnja, od 14:00 do 16:00 sati.

Prijavi se na sudjelovanje!

Pred nama je izborna godina za mnoga radnička vijeća koja će svoje redovne izbore provoditi tijekom proljeća. Izbori se provode prema postupku koji je detaljno propisan Pravilnikom o postupku izbora radničkog vijeća i Zakonom o radu. Pravilnik je pritom prošle godine doživio manje, ali za provedbu izbora važne, promjene.

Pri provođenju izbora izuzetno je važno precizno se pridržavati odredbi Pravilnika i ZOR-a, kako bi se izbjeglo moguće osporavanje održanih izbora i izbornih rezultata. Uz mapu za izborne odbore (sa svim potrebnim obrascima), SSSH i ove godine organizira edukaciju za sve članove udruženih sindikata koji će kao članovi izbornih i biračkih odbora sudjelovati u provedbi izbora.

Na ovom webinaru razgovarat ćemo o raspisivanju i provedbi redovitih izbora  za radničko vijeće i objasniti sve korake koje je potrebno poduzeti te sva pravila koja je potrebno poštovati. Razgovarat ćemo s kolegama koji su sami provodili izbore i analizirati izazove s kojima su se susreli, a svi sudionici imat će moćnost postaviti i svoja pitanja o cijelom postupku.

  • Kada i kako se raspisuju redoviti izbori za radničko vijeće?
  • Kako se podnose liste kandidata?
  • Kako se imenuju i kako rade izborni i birački odbori?
  • Kako se provodi glasanje?
  • Kako se utvrđuju rezultati izbora?
  • S kojim se izazovima izborni i birački odbori susreću u praksi i kako ih riješiti?

O ovim temama govorit će:

  • Gordana Palajsa, voditeljica pravne službe SSSH,
  • Dražen Ciberlin, predsjednik radničkog vijeća, EKO – Međimurje d.d. (Sindikat graditeljstva Hrvatske),
  • Ivica Mikulčić, predsjednik radničkog vijeća i Valter Knapić, član radničkog vijeća i sindikalni povjerenik, Valamar Riviera d.d. (Sindikat turizma i usluga Hrvatske).

Webinar Provedba izbora za radničko vijeće je edukacija putem interneta koju organizira SSSH. Za sudjelovanje se mogu prijaviti sindikalni povjerenici, članovi sindikalnih povjereništava, radnički predstavnici i aktivisti sindikata udruženih u SSSH.

Webinar će se provesti putem aplikacije ZOOM, a sudionici će se moći aktivno uključiti svojim komentarima i pitanjima.

Svi prijavljeni sudionici dobit će link i lozinku s kojom će se moći priključiti webinaru, kao i tehničke upute za korištenje aplikacije ZOOM. Potvrda sudjelovanja i navedene informacije bit će poslane najkasnije jedan dan prije održavanja webinara.

Željeli biste sudjelovati na našim webinarima, ali ne znate koristiti Zoom? Javite nam se na 01 46 55 048 ili educa@sssh.hr. Pomoći ćemo vam da instalirate Zoom na svoje računalo ili mobitel i održati s vama kratki on-line sastanak kako bismo zajedno isprobali i naučili kako koristiti ovu aplikaciju. Vjerujte nam – nije tako komplicirano.

Prijava za sudjelovanje može se ispuniti preko sljedeće poveznice:

https://forms.gle/pfzudtuB8qFx1atx8