Zagreb, 13. travnja 2021. – SSSH organizira webinar “Prepoznaj i zaštiti se od uznemiravanja i mobinga na radnom mjestukoji će se održati 22. travnja 2021. od 14:00 do 16:00 sati.

Uznemiravanje i mobing su nažalost prisutni u mnogim radnim sredinama, a problem samo pojačava činjenica da se o njima rijetko govori. Žrtve koje doživljavaju maltretiranje od kolega ili nadređenih često se boje dignuti glas, a mnogima oko njih je lakše ne vidjeti da problem postoji. Kao sindikalisti, međutim, imamo obavezu reagirati i zaštititi naše članove ako su izloženi uznemiravanju ili mobingu.

Na ovom webinaru razgovarat ćemo o pravnom okviru uznemiravanja i mobinga kao i pravnim mehanizmima zaštite, ali i o sindikalnoj praksi u suočavanju s ovim pojavama i zaštiti članova.

  • Kakvi svi oblici uznemiravanja na radnom mjestu postoje?
  • Razlike između uznemiravanja i mobinga na radnom mjestu?
  • Što napraviti i kako se obraniti od takvih ponašanja?
  • Kakvi su pravni mehanizmi zaštite od uznemiravanja i mobinga?
  • Koja je uloga sindikalnih povjerenika u zaštiti od uznemiravanja i mobinga?

 O temi će govoriti:

  • Zlatica Štulić, pravnica i predsjednica Sindikata trgovine Hrvatske (STH)
  • Vlado Kos, sindikalni povjerenik Sindikata energetike, kemije i nemetala (EKN)

Webinar Prepoznaj i zaštiti se od uznemiravanja i mobinga na radnom mjestu je edukacija putem interneta koju organizira SSSH. Za sudjelovanje se mogu prijaviti sindikalni povjerenici, članovi sindikalnih povjereništava, radnički predstavnici i aktivisti sindikata udruženih u SSSH.

Webinar će se provesti putem aplikacije ZOOM, a sudionici će se moći aktivno uključiti svojim komentarima i pitanjima.

Svi prijavljeni sudionici dobit će link i lozinku s kojom će se moći priključiti webinaru, kao i tehničke upute za korištenje aplikacije ZOOM. Potvrda sudjelovanja i navedene informacije bit će poslane najkasnije jedan dan prije održavanja webinara.

Željeli biste sudjelovati na našim webinarima, ali ne znate koristiti Zoom? Javite nam se na 01 46 55 048 ili educa@sssh.hr. Pomoći ćemo vam da instalirate Zoom na svoje računalo ili mobitel i održati s vama kratki on-line sastanak kako bismo zajedno isprobali i naučili kako koristiti ovu aplikaciju. Vjerujte nam – nije tako komplicirano.

Prijava za sudjelovanje može se ispuniti preko sljedeće poveznice: https://forms.gle/ovraV5A7DHS3CkJJ9