Zagreb, 22. ožujka 2018. – U proljetnom ciklusu tečajave iz Programa temeljnog sindikalnog osposobljavanja održan je tečaj „Uštekaj se u sindikat – UČLANJIVANJE I AKTIVIZAM“.

Tečaju je prisustvovalo 17 sudionika iz ukupno osam sindikata udruženih u SSSH (EKN, SOMK, HSSP, SITŠ, SMH-IS, SGH, PPDIV, SPH).

Organiziranje i učlanjivanje drugih radnika u sindikat dio je svakodnevnog sindikalnog posla, i zadaća svakog člana sindikata. Tečaj obrađuje razloge za članstvo u sindikatu, koncept organiziranja radnika i važnost aktivizma članova, vođenje razgovora s potencijalnim članovima, te planiranje aktivnosti učlanjivanja. Upravo znanje stečeno na ovom tečaju pomoći će sindikalistima da razumiju razloge članstva u sindikatu kao i važnosti sindikalnog organiziranja i njezinih aktivnosti. Aktivne metode rada unaprijedili su interakciju i razmjenu iskustva među polaznicima.

Bila sam već na edukacijama u organizaciji EDUCA-e i slobodno mogu konstatirati da su to najbolje organizirane edukacije na kojima sam ikada bila. Treneri su savršeno pripremljeni, dinamika predavanja je takva da ni u jednom trenu na tečaju nije dosadno ili zamorno, upravo zbog aktivnog sudjelovanja nas sudionika te vježbanja realnih situacija. Već se veselim sljedećoj edukaciji – rekla je Sanja Loborec iz Sindikata graditeljstva Hrvatske.

Tečaj su vodili treneri Danijel Špičak, tajnik (EKN) i Nediljka Buklijaš, stručna suradnica za edukaciju i mlade (SSSH).

Fotografije s tečaja možete pogledati ovdje.