Stubičke Toplice, 11. i 12. travnja– U Stubičkim Toplicama održali smo još jedan tečaj u proljetnom ciklusu iz Programa temeljnog sindikalnog osposobljavanja, “Dostojanstven rad, dostojanstven život – ZAŠTITA, SIGURNOST I DOSTOJASTVO NA RADU“.

Tečaju je prisustvovalo je 13 polaznika iz ukupno pet sindikata udruženih u SSSH (SSZSSH, SGH, SOMK, STUH, SSKH).

Polaznici su imali priliku aktivno učiti o osnovnim pojmovima zaštite na radu, ulozi sindikata na području zaštite na radu, te diskriminaciji i mobingu, uključujući mjere zaštite radnika i postupanje sindikalnog povjerenika u slučajevima povrede ljudskog dostojanstva na radu.

Polaznici su na tečaju isticali koliko im sindikalna edukacija pomaže u svakodnevnom radu, u pristupanju i borbi za bolje uvjete rada i sindikalna prava.

Na tečaju Dostojanstven rad,dostojanstven život održanom u Stubičkim Toplicama bilo mi je zabavno i poučno. Puno toga sam naučio a nadam se da sam i prenio svoja iskustva drugima. Organizacija samog tečaja je bila na visokom nivou a posebno bi pohvalio trenerice i njihov način vođenja tečaja. Podržavam i veselim se novim tečajevima i druženjima – rekao je Ivica Peserlin, sindikalni povjerenik iz tvrtke Eko Međimurje (SGH).

Tečaj su vodile trenerice Zlatica Štulić, pravnica i predsjednica (STH) i Gordana Palajsa, voditeljica pravnih i kadrovskih poslova (SSSH).

Albumu s fotografijama možete pristupiti ovdje.