Tuheljske Toplice, 12. i 13. srpnja 2016. – Zbog velike zainteresiranost drugi put smo ponovili tečaj „Anatomija sindikata – Organiziranje i funkcioniranje sindikata“, ovog puta na drugoj lokaciji.

Tečaju je prisustvovalo je 14 polaznika iz ukupno šest sindikata udruženih u SSSH (SMH-IS, SGH, EKN, STUH, SSKH, SPH).

Dio polaznika je već sudjelovalo na nekom od održanih tečajeva u sklopu projekta EDUCA te su već svojim aktivnim sudjelovanjem te otvorenosti prema učenju potvrdili važnost, korisnost i potrebu za sindikalnom edukacijom. Raznolikost metoda rada, interakcije te razmjene znanja i iskustva potvrda su važnosti sustavne edukacije, a nama su motivacija za nastavak organiziranja sindikalne edukacije kroz sustav EDUCA@SSSH.

Tečaj su vodili treneri Darko Šeperić (SSSH) i Ljubomira Lončar (STUH), koji su svojim radom i suradnjom na ovom projektu potvrdili koliko je važno zajednički rad u sindikalizmu.

Projekt EDUCA, koji se provodi uz financijsku potporu Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, pokrenut je s ciljem uspostave jedinstvenog sustava sindikalnog osposobljavanja na razini SSSH. Novi sustav sindikalnog osposobljavanja, pod nazivom EDUCA@SSSH, nastavit će s redovnom provedbom osmišljenih tečajeva i nakon završetka projekta, počevši od jeseni 2016.