Zagreb, 21. veljače 2024. – Tijekom veljače u okviru sustava EDUCA@SSSH održali smo četiri poludnevna tečaja pod nazivom “Obračun plaće i promjene u sustavu poreza i doprinosa”. Tečaj je bio namijenjen svim zainteresiranim sindikalnim povjerenicima, članovima sindikalnih povjereništava, te radničkim predstavnicima. 

Sadržaj tečaja detaljno obrađuje pojam i sastavne dijelove plaće, te sam obračun plaće, a ciklus smo proveli s ciljem detaljnog informiranja sindikalnih povjerenika i članova radničkih vijeća o promjenama u sustavu poreza i doprinosa koji su stupili na snagu s 1. siječnjem ove godine.

Poludnevni tečaj smo održali u Zagrebu, Rijeci, Varaždinu i Splitu, a na tečajevima je ukupno sudjelovalo 56 sudionika iz ukupno 9 sindikata udruženih u SSSH (SOMK, SGH, SPiVH, STUH, SSKH, SSZSSH, PPDIV, EKN, STH).

U pripremi i provedbi tečajeva sudjelovali su treneri iz našeg sustava: Darko Šeperić (SSSH), Bojana Percan (STH), Vjeran Mlinarić (SMH-IS), Domagoj Ferdebar (SGH).

Za sve one koji nisu uspjeli sudjelovati na tečaju, održat ćemo webinar na istu temu krajem veljače. Više informacija uskoro.