Medulin, 17. i 18. svibnja 2017. – U proljetnom ciklusu tečajeva iz Programa temeljnog sindikalnog osposobljavanja održali smo tečaj „Sindikat – glas radnika – ORGANIZACIJA I VOĐENJE SINDIKALNE PODRUŽNICE“ u Medulinu.

Na tečaju je prisustvovalo ukupno 9 sudionika iz 5 sindikata udruženih u SSSH (SMH-IS, EKN, SGH, SSKH, SN).

Tečaj obrađuje najvažnije teme vezane uz vođenje sindikalne organizacije na razini poslodavca, odnosno sindikalne podružnice. Osim funkcioniranja sindikalne podružnice i njezinog položaja u sindikalnoj organizaciji, obrađuju se i teme komuniciranja sa članovima i njihovog uključivanja u aktivnosti podružnice, evidencije članova, organiziranja i vođenja sastanaka, te upravljanja financijama podružnice. Kroz različite aktivnosti (vježbi) i metode rada, treneri su teme vezane za vođenje podružnice približili polaznicima na zanimljiv i zabavan način, a polaznici su svojim aktivnim sudjelovanjem, dijeljenjem svog sindikalnog iskustva potvrdili korisnost aktivnih metoda rada.

Tečaj je odličan. Mnogo različitih seminara sam odslušala, ali prvi puta sam aktivno sudjelovala što je ogromna razlika. Način učenja koji vi nudite učinkovitiji je i zanimljiviji  od slušanja tumačenja zakona – rekla je sindikalna povjerenica Neda Merčetić (SSKH).

Tečaj su vodili treneri Aleksandra Dučkić, sindikalna povjerenica u Plivi (EKN) i Antun Štivić, regionalni povjerenik (SMH-IS).