Zagreb, 11. listopada 2018. – U Zagrebu smo održali tečaj “Zajedno smo jači – Sindikat i uloga sindikalnog povjerenika”, a na tečaju je prisustvovalo ukupno 13 sudionika iz šest sindikata (EKN,  STH, PPDIV, SSZSSH, STUH, SSH-SDPI).

Polaznici su se na tečaju bavili sljedećim temama: ulogom sindikata u demokratskom društvu, funkcijom i odgovornostima sindikalnog povjerenika, te njegovim odnosom s drugim radničkim predstavnicima. Dio tečaja je posvećen i sindikalnoj edukaciji i njezinoj ulozi u sindikalnom radu.

Prvi put sam na ovakvoj sindikalnoj edukaciji i mogu reći da mi je uistinu bilo ugodno iskustvo i dobra ekipa. U radu i razgovorima sa sindikalistima iz drugih sindikata čuo sam jako puno primjera iz prakse. Jednostavno, kada spojite troje-četvero ljudi uvijek se nešto novo čuje što mogu primijeniti u svom sindikalnom radu. To su iskustva koja se ne mogu platiti – izjavio je Eugen Perić, sindikalni povjerenik STH.

Nisam prvi put na tečaju EDUCE, ali svaki put mi je jednako izvrsno i lijepo. Jednostavno, kada izgubim snagu u svakodnevnom rada, ovakva sindikalna edukacija, gdje u malim grupama zajednički radimo i raspravljamo o sindikalnim stvarima, je odlična stvar da se napunim pozitivnom kolektivnom energiju i skupim snage za dalje – izjavila je Dragana Šećeragić, sindikalna povjerenica STH.

Tečaj su vodili Aleksandra Dučkić, sindikalna povjerenica u Plivi (EKN) i Robert Maršanić, regionalni povjerenik Samostalnog sindikata radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske (SSKH).

Fotografije s tečaja možete preuzeti ovdje.