Jezerčica, 21. i 22. rujna 2018. – Trening „Što mogu učiniti za sindikat – PREDSTAVLJANJE SINDIKATA POTENCIJALNIM ČLANOVIMA“ osmišljen je i proveden u okviru sustava sindikalne edukacije EDUCA@SSSH, kao trening za sindikalne aktiviste. Trening je bio namijenjen mladim aktivistima PPDIV-a, kao nastavak edukacije grupe mladih sindikalnih aktivista.

Na treningu je sudjelovao ukupno 9 polaznika iz 8 sindikalnih podružnica s područja čitave Hrvatske, a trening se bavio planiranjem predstavljanja sindikata potencijalnim članovima, izradom prezentacije o sindikatu, pripremom za održavanje prezetencije te uvježbavanjem prezentacije, a sve u cilju razvoja vještina za komuniciranje sindikata u različitim situacijama i uvjetima u sindikalnom radu.

Ovaj trening namijenjen grupi mladih aktivista, zadnji predviđen za ovu godinu, na neki način je bio kruna svega onoga što smo radili tijekom godine od kad sam se uključio u sekciju mladih sindikata PPDIV-a. Sjetiti se koliko mi je na početku godine bilo neugodno i teško održati prezentaciju i komunicirati pred većim brojem ljudi, a onda sada na kraju ovog treninga shvatiti da smo uspjeli održati prezentaciju od cc 10 minuta pred 10-ak ljudi koja uvijek može biti bolja, ali koja je za nekog tko ima tremu uspjela fantastično. Osjećaj je predobar – znaš da si nešto napravio dobro i da si uspio. Općenito, moj osobni način komunikacije je puno bolji, jasniji i sigurniji sa svakim održanim treningom, a ovaj posljednji je samo pojačao taj dojam. Također, stekao sam jako puno novih znanja kako o PPDIV-u tako i o sindikalnim aktivnosti i viziji sindikata, čitav ciklus edukacija osnažio me u svakodnevnom sindikalnom radu i potvrdilo da radim pravu stvar – izjavio je Andrej Škurić, aktivist sindikata PPDIV.

Usmjeravanje mladih aktivista u aktivni sindikalni rad, osiguravanje redovite sindikalne edukacije u cilju razvijanja vještina koje mogu primijeniti u svakodnevnom sindikalnom radu, primjer je dobre prakse i konkretnih rezultata koji ovi mladi aktivisti primijenjuju svakodnevno u njihovom sindikalnog radu i aktivnostima.

Albumu s fotografijama možete pristupiti ovdje.