Tijekom svibnja i lipnja 2023. organiziramo dva termina tečaja pod nazivom Radničko vijeće: što, kako i zašto? – Uvod u rad i ovlasti radničkog vijeća. Program tečaja obrađuje koncept sudjelovanja radnika u odlučivanju, ulogu i ovlasti radničkog vijeća, rad radničkog vijeća, te nadzor obračuna plaća.

Tečaj je namijenjen članovima radničkih vijeća i sindikalnim povjerenicima u funkciji radničkog vijeća, a posebno onima koji ovu dužnost obavljaju u prvom mandatu i/ili dosad nisu sudjelovali na edukacijama za rad u radničkom vijeću. Tečaj se provodi u okviru sustava sindikalne edukacije EDUCA@SSSH, a provode ga pravnici i sindikalni stručnjaci SSSH i udruženih sindikata, a temelji se na metodama aktivnog učenja, odnosno kombinaciji predavanja i praktičnih vježbi, a svaki polaznik dobiva i posebno pripremljen priručnik za svaku temu.

Pozivamo sve zainteresirane da se, u dogovoru sa svojim sindikatom, prijave za sudjelovanje. Održavanje svakog pojedinog tečaja ovisi o minimalno potrebnom broju prijavljenih sudionika (15), te vas molimo da vodite računa o rokovima prijave za svaki pojedini tečaj, koji su nužni iz organizacijskih razloga. U slučaju velikog interesa, pokušat ćemo organizirati i dodatne termine.

Termini i lokacije tečaja

Radničko vijeće: što, kako i zašto? – Uvod u ovlasti i rad radničkog vijeća“

  Lokacija Datum Rok za prijavu i plaćanje kotizacije
1 ZAGREB 17. svibnja 2023. PRIJAVA: 12. svibnja       KOTIZACIJA: 16. svibnja
2 DARUVAR 1.      i 2. lipnja 2023. PRIJAVA: 25. svibnja       KOTIZACIJA: 29. svibnja

Kotizacija za sudjelovanje na tečajevima iznosi 60,00 eura (452,07 kuna) za jednodnevni tečaj, odnosno 150,00 eura (1.130,16 kuna) za dvodnevni tečaj. U iznos kotizacije uključeni su prehrana i osvježenje za sudionike, materijal za polaznike (priručnik), te trošak smještaja na dvodnevnim tečajevima (puni pansion u jednokrevetnim sobama + dodatni ručak). Putne troškove sudionici snose sami.

Održavanje svakog pojedinog tečaja ovisi o minimalno potrebnom broju prijavljenih sudionika (15), te vas molimo da vodite računa o rokovima prijave za svaki pojedini tečaj, koji su nužni iz organizacijskih razloga.

Za više informacija javite se svom sindikatu ili na e-mail educa@sssh.hr.