Zagreb, 21. listopada – SSSH nastavlja s on-line edukacijama pod nazivom Vrste otkaza i kako prepoznati jesu li nezakoniti” u srijedu 28. listopada, od 14:00 do 16:00.

Prijavi se za sudjelovanje

Zaštita članova od neopravdanog, odnosno nezakonitog, otkaza jedan je od najvažnijih dijelova pravne zaštite koju pruža sindikat. Postupci pred sudovima samo su krajnji i relativno rijetki oblik te zaštite: većinu povreda radničkih prava naših članova nastojimo riješiti direktnom intervencijom prema poslodavcu, kako bi se izbjegli dugi sudski postupci i gubitak dragocjenog vremena za člana čije je pravo povrijeđeno.

Stoga je za sindikalne povjerenike i sve one koji se aktivno bave sindikalnim radom važno barem okvirno poznavati različite vrste otkaza ugovora o radu, kao i razlike u postupku otkazivanja i pravima koja pritom pripadaju radniku.

Na ovom webinaru razgovarat ćemo o različitim vrstama otkaza, te analizirati nekoliko stvarnih primjera nezakonitih otkaza, kao i radnje koje je sindikat poduzeo kako bi ih spriječio.

  • Kakve sve vrste otkaza ugovora o radu postoje?
  • Zbog kojih se razloga smije dati poslovno, a zbog kojih osobno uvjetovani otkaz?
  • Kakva je razlika između redovnog i izvanredonog otkaza?
  • Kakva prava ima radnik u slučaju različitih vrsta otkaza?
  • Što napraviti ako sumnjamo da je otkaz nezakonit?

O temi će govoriti:

  • Sandra Bahunek, pravna savjetnica u Sindikatu trgovine Hrvatske
  • Darko Majurec, sindikalni povjerenik Sindikata graditeljstva Hrvatske, Tehnika d.d.
  • Anđelka Anić, pravna zastupnica (SSSH)

Webinar Vrste otkaza i kako prepoznati jesu li nezakoniti je edukacija putem interneta koju organizira SSSH. Za sudjelovanje se mogu prijaviti sindikalni povjerenici, članovi sindikalnih povjereništava, radnički predstavnici i aktivisti sindikata udruženih u SSSH.

Webinar će se provesti putem aplikacije ZOOM, a sudionici će se moći aktivno uključiti svojim komentarima i pitanjima.

Svi prijavljeni sudionici dobit će link i lozinku s kojom će se moći priključiti webinaru, kao i tehničke upute za korištenje aplikacije ZOOM. Potvrda sudjelovanja i navedene informacije bit će poslane najkasnije jedan dan prije održavanja webinara.

Željeli biste sudjelovati na našim webinarima, ali ne znate koristiti Zoom? Javite nam se na 01 46 55 048 ili educa@sssh.hr. Pomoći ćemo vam da instalirate Zoom na svoje računalo ili mobitel i održati s vama kratki on-line sastanak kako bismo zajedno isprobali i naučili kako koristiti ovu aplikaciju. Vjerujte nam – nije tako komplicirano.

Prijava za sudjelovanje može se ispuniti preko sljedeće poveznice: https://forms.gle/oup7V49MN8rbMi5U6