Zagreb, 30. rujna 2020. – SSSH nastavlja s on-line edukacijom (webinarima) pod nazivom Kolektivno pregovaranje o plaćama i materijalnim pravima u vrijeme korone u četvrtak, 8. listopada, od 14:00 do 16:00 sati.

Prijavi se za sudjelovanje

Kolektivno pregovaranje je najvažnija aktivnost sindikata i naše glavno sredstvo za poboljšanje radnih uvjeta članova. Iako se kolektivnim ugovorima uređuju brojna važna pitanja, ključni dio pregovora su često plaće i ostala materijalna prava.

Kolektivno pregovaranje je dinamičan proces, u kojemu se s vremenom mijenjaju ciljevi i taktike obje strane, ali i vanjske okolnosti. U ovom webinaru analizirat ćemo trendove u pregovaranju o plaćama i materijalnim pravima, kako one iz posljednjih nekoliko godina, tako i najnovije izazvane posljedicama epidemije koronavirusa.

Prijavite se na webinar i saznajte: 

  • Kakvi sve modeli ugovaranja plaća postoje u našim kolektivnim ugovorima?
  • Kakve promjene predlažu poslodavci u posljednje vrijeme?
  • Kako odrediti realistične zahtjeve i pripremiti dobre argumente za njih?
  • Kako provjeriti jesu li zahtjevi poslodavca opravdani stvarnim rezultatima poslovanja?
  • O čemu moramo voditi računa kad pregovaramo o osnovici, a o čemu kad pregovaramo o koeficijentima?
  • Kakav je odnos pregovora o plaći i pregovora o ostalim materijalnim pravima?

Ova i druga pitanja analizirat ćemo kroz konkretne primjere nedavno vođenih pregovora o kojima će govoriti sindikalni povjerenici koji su sudjelovali u njima.

O temi će govoriti:

  • Domagoj Ferdebar, glavni tajnik Sindikata graditeljstva Hrvatske i ekonomist
  • Davor Rakić, sindikalni povjerenik EKN-a u Petrokemiji
  • Ivan Glavaš, sindikalni povjerenik SGH u Dilj d.o.o.

Webinar Kolektivno pregovaranje o plaćama i materijalnim pravima u vrijeme korone je edukacija putem interneta koju organizira SSSH. Za sudjelovanje se mogu prijaviti sindikalni povjerenici, članovi sindikalnih povjereništava, radnički predstavnici i aktivisti sindikata udruženih u SSSH.

Webinar će se provesti putem aplikacije ZOOM, a sudionici će se moći aktivno uključiti svojim komentarima i pitanjima.

Svi prijavljeni sudionici dobit će link i lozinku s kojom će se moći priključiti webinaru, kao i tehničke upute za korištenje aplikacije ZOOM. Potvrda sudjelovanja i navedene informacije bit će poslane najkasnije jedan dan prije održavanja webinara.

Željeli biste sudjelovati na našim webinarima, ali ne znate koristiti Zoom? Javite nam se na 01/ 46 55 048 ili educa@sssh.hr. Pomoći ćemo vam da instalirate Zoom na svoje računalo ili mobitel i održati s vama kratki on-line sastanak kako bismo zajedno isprobali i naučili kako koristiti ovu aplikaciju. Vjerujte nam – nije tako komplicirano.

Prijava za sudjelovanje može se ispuniti preko sljedeće poveznice:

https://forms.gle/tgSdLZdDumLWSXAR8