Zagreb, 3. srpnja 2020. – Zbog epidemije koronavirusa morali smo odgoditi razvoj i provedbu novih tečajeva Educe kroz novi projekt SSSH “Zajedno smo jači”, ali smo zato umjesto njih proveli sedam webinara, odnosno kraćih edukacija putem interneta.

Webinari su održani u obliku video-konferencija, s jednim ili dva glavna govornika, dok su svi sudionici imali mogućnost komentirati i postavljati pitanja, bilo javljanjem uživo, bilo pisanim putem. Govornici su bili stručnjaci iz SSSH i udruženih sindikata, sindikalni povjerenici te vanjski suradnici sindikata koji su dijelili svoja iskustva i znanja vezano za teme webinara.

Pri izboru tema pokušali smo dati odgovor na neka pitanja i situacije vezane uz trenutnu situaciju epidemije koronavirusa, odnosno njezin utjecaj na radne odnose i sindikalni rad.

Webinari su održani na sljedeće teme:

Osim webinara organizirali smo i on-line trening za mlade sindikalne aktiviste i članove sindikata pod nazivom “Abeceda sindikalizma – Uvod u sindikalni rad i aktivizam”.

Na edukaciji putem interneta sudjelovalo je više od 150 sudionika iz različitih sindikata udruženih u SSSH.

Snimke svih održanih webinara, kao i kratki pisani sažeci sadržaja, dostupni su članovima udruženih sindikata. Za pristup snimkama webinara, obratite nam se na educa@sssh.hr ili 01 46 55 048.

Planiramo nastaviti s praksom webinara i u budućnosti, kombinirajući ih s redovnim tečajevima Educe. Webinari ne mogu i neće zamijeniti klasičnu edukaciju, ali joj mogu biti korisna dopuna koja omogućuje sudjelovanje većem broju ljudi i obrađivanje posebno aktualnih tema.