Zagreb, 7. svibnja 2020. – SSSH organizira prvu online edukaciju (webinar) pod nazivom „Radna prava u vrijeme koronakrize“ koja će se održati 14. svibnja 2020. godine od 14:00 do 15:00 sati.

Tijekom protekla dva mjeseca svi smo iskusili neke promjene u radnom okruženju izazvane pandemijom koronavirusa. U najboljem slučaju, radilo se o izazovima povezanima s uvođenjem zaštitnih mjera i njihovom utjecaju na organizaciju rada. U najgorem, o neopravdanim, a ponekad i nezakonitim, pokušajima zadiranja u radnička prava.

Kako je koronakriza utjecala na radna i sindikalna prava kod poslodavaca kod kojih djeluju sindikati udruženi u SSSH? Koji se tipični problemi javljaju? Kakva pitanja pravnim povjerenicima SSSH upućuju članovi naših sindikata? Što možemo napraviti da zaštitimo prava naših članova u ovim okolnostima?

O ovim pitanjima govorit će:

  • Gordana Palajsa, voditeljica pravne službe SSSH
  • Ksenija Bešlić, pravna povjerenica  u Teritorijalnom uredu SSSH Osijek
  • Petra Vaci, pravna povjerenica  u Teritorijalnom uredu SSSH Rijeka

Za sudjelovanje se mogu prijaviti sindikalni povjerenici, članovi sindikalnih povjereništava i radnički predstavnici sindikata udruženih u SSSH.

Webinar će se provesti putem aplikacije ZOOM, a sudionici će se moći aktivno uključiti postavljanjem pitanja. Svi prijavljeni sudionici dobit će link i lozinku s kojom će se moći priključiti webinaru, kao i tehničke upute za korištenje aplikacije ZOOM.

Prijaviti se možete preko poveznice: https://forms.gle/w92P4ErC3Rb557xJ7

Potvrda sudjelovanja i navedene informacije bit će poslane najkasnije jedan dan prije održavanja webinara.

Za više informacija javite se na broj: 01 46 55 227 ili e-mail: educa@sssh.hr.

Webinar je organiziran u okviru projekta „Zajedno smo jači“, sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.