Zagreb, 22. svibnja 2020. – SSSH nastavlja s online edukacijom (webinarom)  pod nazivom Organiziranje i učlanjivanje u vrijeme koronakrize, u četvrtak, 28. svibnja 2020. godine, od 15,00 do 16,00 sati.

Epidemija koronavirusa na mnoge je načine sindikalni rad učinila težim. Povećala se ekonomska i pravna nesigurnost, a u isto vrijeme nismo mogli koristiti mnoge uobičajene načine rada zbog potrebe da se smanje fizički kontakti među ljudima.

No, svaka kriza, pa tako i ova, također predstavlja priliku za sindikalno organiziranje i učlanjivanje. Ljudi se najčešće sindikalno organiziraju, ili pristupaju sindikatu, zato što imaju neki konkretan problem koji žele na taj način riješiti.

Što se događalo na području sindikalnog organiziranja i učlanjivanja tijekom posljednja dva mjeseca? Postoje li među sindikatima udruženima u SSSH primjeri akcija učlanjivanja i formiranja novih sindikalnih podružnica i tijekom koronakrize? Kako trenutnu situaciju, i posljedice koje je uzrokovala u brojnim radnim sredinama, još uvijek možemo iskoristiti da steknemo nove članove sindikata i ojačamo našu snagu?

O ovim temama govorit će:
• Domagoj Ferdebar, glavni tajnik SGH
• Đurđica Kahlina, koordinatorica sindikalnog organiziranja i učlanjivanja SSSH

Za sudjelovanje se mogu prijaviti sindikalni povjerenici, članovi sindikalnih povjereništava i radnički predstavnici sindikata udruženih u SSSH.

Webinar će se provesti putem aplikacije ZOOM, a sudionici će se moći aktivno uključiti postavljanjem pitanja.

Svi prijavljeni sudionici dobit će link i lozinku s kojom će se moći priključiti webinaru, kao i tehničke upute za korištenje aplikacije ZOOM.

Potvrda sudjelovanja i navedene informacije bit će poslane najkasnije jedan dan prije održavanja webinara.

Prijava za sudjelovanje može se ispuniti preko sljedeće poveznice:
https://forms.gle/wSPVLQAGCD9uR14LA
Za više informacija javite se na: educa@sssh.hr ili 01 46 55 048.

Webinar je organiziran u okviru projekta „Zajedno smo jači“, sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.