Zagreb, 29. svibnja 2020. – SSSH nastavlja s online edukacijom (webinarom)  pod nazivom “Socijalni dijalog s poslodavcima i Vladom u vrijeme korone”, u četvrtak, 4. lipnja 2020. godine, od 14:00 do 15:00 sati.

Epidemija koronavirusa, mjere koje su zbog nje poduzete te učinci koje je to proizvelo za ekonomiju stvorili su mnogo potrebe i prilika za socijalnim dijalogom, kako s poslodavcima na razini pojedinih poduzeća i ustanova, tako i s Vladom RH. U svakoj krizi, pa tako i u ovoj, radnička prava, ali i budućnost poslovanja i radnih mjesta, najučinkovitije se štite dijalogom i suradnjom sindikata, poslodavaca i države.
Kako je socijalni dijalog funkcionirao u ovoj krizi? Kakvi su se razgovori i pregovori vodili s pojedinim poslodavcima i kako je to utjecalo na zaštitu radnih mjesta i radnih prava naših članova? O čemu je SSSH pregovarao s Vladom i poslodavcima na nacionalnoj razini te što smo tražili, a što dobili vezano uz mjere za očuvanje radnih mjesta?

O ovim temama će govoriti:
Mladen Novosel, predsjednik SSSH
Ana Milićević Pezelj, izvršna tajnica SSSH za socijalni dijalog i javne politike

Za sudjelovanje se mogu prijaviti sindikalni povjerenici, članovi sindikalnih povjereništava i radnički predstavnici sindikata udruženih u SSSH.

Webinar će se provesti putem aplikacije ZOOM, a sudionici će se moći aktivno uključiti postavljanjem pitanja.

Svi prijavljeni sudionici dobit će link i lozinku s kojom će se moći priključiti webinaru, kao i tehničke upute za korištenje aplikacije ZOOM.

Potvrda sudjelovanja i navedene informacije bit će poslane najkasnije jedan dan prije održavanja webinara.

Prijava za sudjelovanje može se ispuniti preko sljedeće poveznice:
https://forms.gle/iGHBjfVm8qZY3gv28  

Za više informacija javite se na: educa@sssh.hr ili 01 46 55 048.

Webinar je organiziran u okviru projekta „Zajedno smo jači“, sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.