Kao dio Programa osposobljavanja radničkih predstavnika EDUCA@SSSH tijekom listopada i studenoga 2017. g. provodi ciklus tečajeva pod nazivom Glas radnika u zaštiti na raduOsposobljavanje povjerenika radnika za zaštitu na radu (1. razina). Program tečaja usklađen je sa sadržajem osposobljavanja povjerenika radnika za zaštitu na radu, propisanim Pravilnikom o osposobljavanju iz zaštite na radu. Sadržaj obuhvaća uvod u zaštitu na radu, subjekte zaštite na radu i njihove odgovornosti, ulogu povjerenika radnika za zaštitu na radu, načela prevencije i procjenu rizika, te pravila zaštite na radu. Tečajevi se provode u okviru sustava sindikalne edukacije EDUCA@SSSH, a treneri su pravnici i sindikalni stručnjaci SSSH i udruženih sindikata. Tečajevi se temelje na metodama aktivnog učenja, odnosno kombinaciji predavanja i praktičnih vježbi, a svaki polaznik dobit će i posebno pripremljen materijal za polaznike.

Najavljenih 6 termina tečajeva provodit će se uredima SSSH u Zagrebu, Splitu, Osijeku, Rijeci i Čakovcu te dvodnevni u Stubičkim toplicama.

Za sudjelovanje na tečaju plaća se kotizacija u iznosu od 300,00 kuna za jednodnevni tečaj, odnosno 650,00 kuna za dvodnevni tečaj. U iznos kotizacije uključen je primjerak materijala za polaznike, osvježenje i ručak tijekom trajanja tečaja, te smještaj i puni pansion u slučaju dvodnevnog tečaja. Ostatak iznosa pokriva operativne troškove organiziranja tečaja.

Više informacija možete pronaći u programu svih tečajeva i tehničkim uputama za prijavu.
Za prijavu na tečajeve, preuzmite prijavni obrazac i pošaljite ga na educa@sssh.hr ili na faks 01 46 55 011.

Svaku prijavu potvrdit ćemo s vašim sindikatom, te vam se izravno javiti da vas obavijestimo o statusu prijave i dogovorimo plaćanje kotizacije.

Termini i lokacije tečaja „Glas radnika u zaštiti na radu – Osposobljavanje povjerenika radnika za zaštitu na radu ( 1. razina)“:

  1. ZAGREB, 18. listopada  2017. / Radnički dom, Trg Petra Krešimira IV, dv. 226
  2. RIJEKA, 23. listopada  2017. / STEP RI znanstveno-tehnologijski park, R. Matejčić 10, dv. 1
  3. SPLIT, 7. studenoga 2017. / Teritorijalni ured SSSH, Marmontova 1/II, Split
  4. OSIJEK, 14. studenoga 2017. / Teritorijalni ured SSSH, Trg Ante Starčevića 10
  5. STUBIČKE TOPLICE, 16. i 17. studenoga 2017. / Park Matije Gupca 1
  6. ČAKOVEC, 20. studenoga 2017. / Trg Republike 1, Teritorijalni ured SSSH