Stubičke Toplice, 22. i 23. veljače 2019. – Za Sindikat graditeljstva Hrvatske održali smo tečaj „Ujedinjeni pregovaramo, razjedinjeni molimo – Uvod u kolektivno pregovaranje“ u Stubičkim Toplicama.

Tečaju „Ujedinjeni pregovaramo, razjedinjeni molimo – Uvod u kolektivno pregovaranje“, prisustvovalo je 23 polaznika iz ukupno četrnaest podružnica iz cijele Hrvatske Sindikata graditeljstva Hrvatske.

Ovaj uvodni tečaj bavi se temom kolektivnog pregovaranja na osnovnoj razini, obrađujući proces, sadržaj i pravni okvir kolektivnog pregovaranja, pripremu pregovaračkih stajališta, te ulogu sindikata u predstavljanju članova kroz kolektivno pregovaranje s poslodavcima.

Jedan dio polazanika je već sudjelovao u procesima koletivnog pregovaranja na razini podružnice, dok je jedan dio mlađih polaznika tek započeo s aktivnom sindikalnim radom, te im je iskustvo kolektivnog predovaranja koji su usvojili na tečaju zasigurno dobra podloga za njihovo daljnje razumijevanje procesa kolektivnog pregovaranja, kao i jačanje njihove pozicije u odnosu na poziciju poslodavca.

Tečaj su vodili treneri iz sindikat SGH, Jasenka Vukšić, predsjednica i pravnica i Domagoj Ferdebar, izvršni tajnik i regionalni povjerenik.

Album s fotografijama možete preuzeti ovdje.