Zagreb, 7. ožujka 2019. – Za potrebe Sindikata obrazovanja, medija i kulture (SOMK), u sklopu projekta „Unapređenje kvalitete socijalnog dijaloga kroz razvoj i jačanje administrativnih i stručnih kapaciteta“ čije je nositelj SOMK, a projekt sufinancira Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda, sudjelovali smo u pripremi i izvedbi radionice za sindikalne povjerenice na temu “Sindikat i uloga sindikalnog povjerenika”.

Tijekom dvosatne radionice kroz aktivne metode rada bavili smo se temom sindikalnog povjerenika i njegove uloge u sindikatu, koja prava i odgovornosti ima sindikalni povjerenik/ice, te kakva je uloga sindikalne povjerenice u odnosu na članove.

Uz žustru i zabavnu raspravu, grupni rad; povjerenice su učile o ulogama i odgovornostima sindikalnih povjerenika, kao i pravima koja imaju te za koja se još mogu izboriti. Glavni plod zajedničke rasprava je da osobine sindikalne povjerenice ponajprije visoka razina motivacije za sindikalnim radom, veliko srce, te sposobnost da se zamisle u različitim cipelama svojih članova.

Radionicu su vodile trenerice EDUCE; Nediljka Buklijaš, stručna suradnica za edukaciju i mlade (SSSH) i Aleksandra Dučkić, sindikalna povjerenika (EKN).