Zagreb, 17. studenoga 2021. – SSSH nastavlja s on-line edukacijama pod nazivom Obaveza testiranja i COVID potvrde na radnom mjestu koja će se održati 25. studenoga 2021. od 14:00 do 16:00 sati, a prijaviti se možete klikom na link.

16. studenoga stupila je na snagu odluka Stožera civilne zaštite RH kojom je uvedena posebna mjera obaveznog testiranja za sve zaposlene u širem javnom sektoru koji ne mogu predočiti potvrdu o cijepljenju ili preboljenju bolesti COVID-19 (tzv. COVID potvrdu ili drugi odgovarajući dokument). Istom odlukom, Stožer je uvođenje ove mjere preporučio i svim privatnim poslodavcima.

Na ovom webinaru razgovarat ćemo o provedbi ove odluke u praksi, s ciljem da sindikalnim povjerenicima i aktivistima pomognemo u odgovaranju na pitanja i rješavanju problema članova do kojih dolazi uslijed njezine primjene.

  • Na koga se sve odnosi mjera obaveznog testiranja, a koji su izuzeci?
  • Kako se, osim COVID potvrdom, može dokazati status preboljenja ili izuzetka od mjere testiranja?
  • Može li poslodavac radnicima koji se odbiju testirati zabraniti ulazak u prostorije poslodavca?
  • Može li radnik dobiti otkaz ako se odbije testirati?
  • Što može poduzeti radnik koji zbog odbijanja testiranja bude suspendiran ili dobije otkaz?
  • Što sindikat može učiniti za člana koje se nađe u takvoj situaciji?

O ovoj temi govorit će:

  • Mladen Novosel, predsjednik SSSH i
  • Gordana Palajsa, voditeljica pravne službe SSSH

Webinar Obaveza testiranja i COVID potvrde na radnom mjestu je edukacija putem interneta koju organizira SSSH. Za sudjelovanje se mogu prijaviti sindikalni povjerenici, članovi sindikalnih povjereništava, radnički predstavnici i aktivisti sindikata udruženih u SSSH.

On-line edukacija će se provesti putem aplikacije ZOOM, a sudionici će se moći aktivno uključiti postavljanjem pitanja.

Prijava za sudjelovanje može se ispuniti preko sljedeće poveznice:

https://forms.gle/intiupNFGHMDt3Lq9

Svi prijavljeni sudionici dobit će link i lozinku s kojom će se moći priključiti webinaru, kao i tehničke upute za korištenje aplikacije ZOOM. Potvrda sudjelovanja i navedene informacije bit će poslane najkasnije jedan dan prije održavanja webinara.

Željeli biste sudjelovati na našim on-line edukacijama, ali ne znate koristiti Zoom? Javite nam se na 01/ 46 55 048 ili educa@sssh.hr. Pomoći ćemo vam da instalirate Zoom na svoje računalo ili mobitel i održati s vama kratki on-line sastanak kako bismo zajedno isprobali i naučili kako koristiti ovu aplikaciju. Vjerujte nam – nije tako komplicirano.