Zagreb, 29. studenoga 2021. – SSSH nastavlja s on-line edukacijama pod nazivom Kako prepoznati povrede i zaštititi prava članova sindikata koja će se održati 8. prosinca 2021. od 14:00 do 16:00 sati, a prijaviti se možete klikom na link.

Najvažnija funkcija sindikata je zastupanje i zaštita prava radnika – svojih članova. Osim što se bavimo kolektivnim pregovaranjem kako bi osigurali što veća prava organiziranim radnicima, bavimo se i nadzorom poštivanjem tih prava u praksi, kao i savjetovanjem radnika, članova sindikata, u situacijama kad smatraju da su im radnička prava povrijeđena. Prvi korak u toj zaštiti pružaju sindikalni povjerenici, kao osobe kojima će se članovi prvima obratiti, te koji najbolje poznaju situaciju u praksi kod svog poslodavca.

Na ovom webinaru razgovarat ćemo o temeljnim pravima iz radnog odnosa prema Zakonu o radu i kolektivnim ugovorima, kako prepoznati i rješavati povrede prava radnika, koje su najčešće povrede radnih prava u praksi, što sve sindikat, odnosno sindikalni povjerenik može napraviti  u zaštiti prava članova sindikata.

  • Na koji način su uređeni radni odnosi u Hrvatskoj te koja su temeljna prava iz radnog odnosa prema Zakonu o radu i kolektivnim ugovorima
  • Koje su najčešće povrede radnih prava u praksi? Što sve moramo znati da bismo prepoznali i riješili povrede prava radnika?
  • Što sindikat sve može napraviti u nadzoru individualnih prava radnika kod poslodavca?
  • Koja je uloga sindikalnog povjerenika u zaštiti prava članova sindikata?
  • Kako pružiti podršku članu u slučaju povrede prava

O ovoj temi govorit će:

  • Gordana Palajsa, voditeljica pravne službe SSSH i
  • Jasenka Vukšić, pravnica i predsjednica Sindikata graditeljstva Hrvatske

Webinar Kako prepoznati povrede i zaštititi prava članova sindikata  je edukacija putem interneta koju organizira SSSH. Za sudjelovanje se mogu prijaviti sindikalni povjerenici, članovi sindikalnih povjereništava, radnički predstavnici i aktivisti sindikata udruženih u SSSH.

On-line edukacija će se provesti putem aplikacije ZOOM, a sudionici će se moći aktivno uključiti postavljanjem pitanja.

Prijava za sudjelovanje može se ispuniti preko sljedeće poveznice:

https://forms.gle/73ssb8d3pbYxz5gp8 

Svi prijavljeni sudionici dobit će link i lozinku s kojom će se moći priključiti webinaru, kao i tehničke upute za korištenje aplikacije ZOOM. Potvrda sudjelovanja i navedene informacije bit će poslane najkasnije jedan dan prije održavanja webinara.

Željeli biste sudjelovati na našim on-line edukacijama, ali ne znate koristiti Zoom? Javite nam se na 01/ 46 55 048 ili educa@sssh.hr. Pomoći ćemo vam da instalirate Zoom na svoje računalo ili mobitel i održati s vama kratki on-line sastanak kako bismo zajedno isprobali i naučili kako koristiti ovu aplikaciju. Vjerujte nam – nije tako komplicirano.