Zagreb, 19. lipnja 2020. – SSSH nastavlja s online edukacijom (webinarom)  pod nazivom “Kako organizirati radno vrijeme po mjeri čovjeka” u četvrtak, 25. lipnja, od 14:00 do 15:00 sati.

PRIJAVI SE NA WEBINAR#6

Radno vrijeme jedna je od šest dimenzija SSSH-ova koncepta Rad po mjeri čovjeka, a njegovo kvalitetnije uređenje jedan je od trenutnih strateških prioriteta SSSH.

Prošle godine pokrenuli smo raspravu o skraćivanju radnog vremena, dok smo se ove godine, uslijed pandemije izazvane koronavirusom i posljedicama koje će imati za radnike i radnice, suočili s novim problemima.  Ipak, pitanje radnog vremena, uključujući njegovu zakonsku regulativu, kao i različite modele njegove organizacije i rasporeda, danas je važnije nego ikada. S obzirom da mnogi radnici i radnice moraju raditi od kuće gdje nestaje prostor privatnog i poslovnog, sindikati će se morati dodatno angažirali kako bi spriječili povrede radnih prava vezanih za radno vrijeme.

Što radno zakonodavstvo kaže o uređenju radnog vremena? Kakve oblike organizacije radnog vremena susrećemo u praksi? Što možemo učiniti da poboljšamo organizaciju radnog vremena u interesu radnika? Kakve sindikalne akcije možemo poduzeti da uredimo radno vrijeme po mjeri čovjeka?

O ovim temama govorit će:

• Sunčica Brnardić, savjetnica za radno i socijalno pravo
• na webinaru će sudjelovati sindikalni povjerenici i povjerenice iz različitih sindikata udruženih u SSSH te će podijeliti svoja iskustva o primjerima organizacije radnog vremena u njihovim radnim sredinama

Webinar “Kako organizirati radno vrijeme po mjeri čovjeka” je edukacija putem interneta koju organizira SSSH. Za sudjelovanje se mogu prijaviti sindikalni povjerenici, članovi sindikalnih povjereništava i radnički predstavnici sindikata udruženih u SSSH.

Webinar će se provesti putem aplikacije ZOOM, a sudionici će se moći aktivno uključiti postavljanjem pitanja.
Svi prijavljeni sudionici dobit će link i lozinku s kojom će se moći priključiti webinaru, kao i tehničke upute za korištenje aplikacije ZOOM. Potvrda sudjelovanja i navedene informacije bit će poslane najkasnije jedan dan prije održavanja webinara.

Prijava za sudjelovanje može se ispuniti preko sljedeće poveznice:
https://forms.gle/5dzxr18GqKyKxFFG7

Webinar je organiziran u okviru projekta „Zajedno smo jači“, sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda